CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nou ERO a Telefónica de España SAU sobre la taula de negociació de Conveni

Divendres, 10 desembre, 2010

Telefònica anuncia la negociació amb la representació social d'un nou ERO per a la filial que gestiona la telefonia fixa: Telefónica de España SAU.

Amb el descaro i la prepotència que atorguen ser una companyia record en guanys (9.000 milions d'euros de benefici en els primers nou mesos de l'any), Telefónica va posar damunt de la taula de la negociació de la pròrroga de conveni d'una de les seves filials (la que es dedica al negoci de la xarxa fixa, Telefónica de España SAU, que compta amb gairebé 30.000 persones en plantilla) un document que estableix la necessitat de negociar amb la representació social «extincions col·lectives de contractes de treball».

La companyia justifica aquesta mesura pel context econòmic general de crisi i, en concret, en el sector de les telecomunicacions, i acudeix a l'establert en l'actual legislació laboral per a escometre les reorganitzacions del treball que afectin a l'ocupació motivades en causes d'innovacions tecnològiques, econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció.

Amb aquest anunci, es confirma el desmantellament final de la plantilla d'una empresa que en el seu moment era participada majoritàriament per l'estat i que reportava enormes beneficis econòmics al conjunt de la societat. Però la connivència dels polítics de torn, va fer que passés a mans privades i els beneficis a les butxaques dels empresaris més voraços, igual que la recent encoberta venda d'AENA i de Loteries i Apostes de l'Estat.

Amb aquests plantejaments, una vegada més, la Direcció de Telefònica torna a apostar pel benefici ràpid mitjançant la destrucció de llocs de treball de qualitat, a pesar que estem travessant una de les pitjors crisis dels últims temps (4 milions de persones aturades i més del 28% de la població tenallada per la crisi) i que el sentit comú, que no l'empresarial, hauria d'encaminar-se al repartiment de la riquesa i al benefici de la societat.

CGT rebutja les mesures de retallada de plantilla de Telefònica i fa una crida a la resta de sindicats per a plantar cara al xantatge de l'empresa darrere de la unitat que ens permeti el manteniment dels nostres drets i la defensa de l'ocupació.

Sindicat Federal CGT Telefónica

www.cgt-sft.org/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció