CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nou Pla de Mesures d’Ajustament: El Govern oculta informació, manipula l’opinió pública enganya, menteix i roba a la majoria de la població

Dilluns, 16 juliol, 2012

Dimecres passat 11 de juliol, el President del Govern espanyol no va anunciar en el Parlament totes les mesures del Nou Pla d'Ajustament. El divendres 13 de juliol, el Govern no va informar de totes les mesures aprovades en el Consell de Ministres. El dissabte 14 de juliol, el BOE publica aquestes mesures però tampoc informa dels milions d'euros que es retallaran per a pagar als banquers i mercaders especuladors (aquesta informació es publica en una pàgina web d'economia europea).

Per a la CGT, el govern del PP està prenent el pèl a tot el poble, no només robant-lo, sinó ofenent a la seva intel·ligència, manipulant la informació, ignorant les pròpies regles del joc democràtic parlamentari.

Les mesures més destacades són les següents:

- Baixada de les prestacions per atur fins al 50% de la base reguladora a partir del sisè mes. Possible suspensió de la prestació per part de l'INEM al seu antull si “creu” que hi ha frau.

- Rebaixa en indemnitzacions per acomiadament del FOGASA en un 32%. Eliminació del subsidi a majors de 45 anys. Els desocupats que cobrin els 426 euros podrien perdre la prestació si viatgen a l'estranger.

- Reducció de les cotitzacions de les empreses a la seguretat social.

- Baixada del 15% en les prestacions derivades de la Llei de Dependència i supressió de l'abonament de cotitzacions per a les i els cuidadors.

- Eliminació del 65% de les ajudes socials destinades a l'assistència de dones i nens víctimes de violència masclista, exclusió social, drogodependències, immigrants, etc... (aquesta mesura va ser anunciada el dimarts).

- Eliminació de la paga extra de nadal a totes i tots els empleats públics. Reducció de dies de lliure disposició i eliminació dels dies per antiguitat per al personal de totes les Administracions. Eliminació dels complements per IT.

- Suspensió dels Convenis Col·lectius en tot o en part per al Personal Laboral de totes les Administracions Públiques segons el parer de l'administrador de torn.

- Pujada general de l'IVA del 18% al 21% i de dos punts en el reduït, minorant el llistat d'aquests últims per a dur-los al general.

- Pujada d'impostos indirectes com els combustibles, alcohol i tabac.

- Pujada dels impostos a les i els autònoms de fins a un 4% al que cal afegir la pujada de l'IVA d'altre 3% que aquest col·lectiu abona trimestralment.

- Reducció en un 30% l'ajuda al lloguer per a joves que ja ho tinguessin concedit i eliminació de l'ajuda a nous sol·licitants.

- Eliminació de la deducció per adquisició d'habitatge habitual a aquelles persones que l'haguessin realitzat abans de 2006 i també a partir del 2013.

- Privatització d'empreses públiques com Renfe, Adif i Aena.

- Liberalització d'horaris comercials per a explotar-nos més i millor.

Aquest Nou Pla d'Ajustament, afecta a la majoria de la població, les mesures suposen les majors retallades socials de la història de la democràcia actual (65.000 milions en dos anys), són una enorme estafa per a acabar els drets bàsics de la classe treballadora, del sector públic i sector privat, de les persones en atur, persones dependents i els col·lectius socials més populars i precaris. Les mesures donen un cop mortal al sistema de relacions socials i laborals que veníem coneixent.

A això cal sumar els realitzats pel govern del PP amb anterioritat com la Reforma Laboral, pujada d'impostos, Pressupostos Generals de l'Estat 2012, les retallades en Educació que suposen l'eliminació de les beques d'estudi, d'ajudes a menjadors escolars, pujades de les taxes universitàries i acomiadament de milers de docents, o les retallades en Sanitat que inclouen el repagament sanitari de les medicines, el tancament de llits hospitalaris i centres ambulatoris i l'acomiadament de milers de treballadors del sector, tot això al costat de les que va prendre el govern anterior sobre retallades en despesa social, Reforma de les Pensions, Negociació Col·lectiva, reducció de salaris, ...

Amb aquest atracament social, el govern aprofundeix en la seva idea que la crisi l'hem de pagar les capes socials més febles, les i els treballadors del sector públic i privat, les persones pensionistes, les i els dependents, les persones sense treball ni ingressos, les dones i nens víctimes de violència domestica, … i amb això, sostenir els privilegis i la corrupció de qui ens governen, dels especuladors i evasores d'impostos, dels rics i poderosos. No hi ha una sola mesura que perjudiqui a les empreses.

A més, tots aquests ajustaments no fan sinó empobrir més a la societat propiciant amb això l'atur i aprofundint en una recessió econòmica que ens duu a la ruïna a totes i tots.

Des de la CGT hem de dir amb total rotunditat que ja és hora de canviar, és l'hora de la mobilització general com societat i exigir en els carrers, en el treball, en les empreses, el que és nostre per dret. És hora de sumar totes les voluntats, perquè l'agressió és contra tota la societat, és l'hora convocar una Vaga General que freni d'una vegada per sempre aquesta agressió salvatge que estem patint.

Per a la CGT, és necessari sortir als carrers tots els dies, acabar amb la pau social i no parar de lluitar fins a aconseguir acabar amb aquest sistema injust i desigual. Per això, tornem a fer una crida a tota la població, a les organitzacions socials i sindicals, perquè junts sortim a defensar els drets i llibertats que la societat espanyola necessita recuperar de manera urgent.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT

Attached documents