CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nous tancaments de llits a l’Hospital de Bellvitge

Dimarts, 22 maig, 2012

L'Hospital de Bellvitge mantindrà tancats durant l'estiu entre 279 i 379 llits.

Canvi de gerent de l'Hospital de Bellvitge.

Per a sorpresa d'aquesta Secció Sindical, divendres passat 18 de Maig, hem trobat penjant dels taulers d'anuncis dels office de les unitats d'hospitalització un document signat per la Directora Territorial de Recursos Humans Montserrat Castella i el Director Mèdic Albert Salazar en el qual s'informa de les unitats d'hospitalització que la Direcció ha decidit tancar durant els mesos d'estiu. Cal destacar que aquest Sindicat a dia d'avui NO HA ESTAT INFORMAT de cap tancament.

Aquest document informa d'un tancament progressiu de fins a un total de 12 Unitats d'Hospitalització. Tenint en compte els tancaments que ja són definitius des del passat any:
- Unitat 11-1 de Traumatologia que comptava amb 28 llits
- Unitat 11-2 de Cirurgia ràpida de traumatologia que comptava amb 26 llits
- UCI 2-2 que comptava amb 12 llits de malalts crítics (el 25% del total dels llits d'aquest tipus de malalts amb els que comptava l'Hospital)
- MICI Unitat de Cures Intermèdies de Medicina Interna que comptava amb 4 llits

- UDD Unitat de Desintoxicació, que comptava amb 4 llits.

Tot això suma un total de 74 llits menys amb els compta l'Hospital a causa de les retallades.

Sumat a aquests 74 llits, aquest document informa que:
- A partir del 14/05 romanen tancats 74 llits, més 8 llits pertanyents a la planta 15 Hospital de Dia = 82 llits tancats.
- A partir del 22/06 tancaran 26 llits de la Unitat 7-2 de Medicina Interna + 4 llits de UCRI (Unitat de Cures Respiratòries Intermèdies) el que sumarà un total de 112 tancats.
- A partir del 29/6 romandran tancats els 112 llits esmentats, més 26 llits pertanyents a la Unitat 9-2 de Neurocirugía, el que ens situa en un total de 138 llits tancats.
- A partir del 13/07 estaran tancats els 138 llits anteriors, més 22 llits de la Unitat 12-2 que alberga pacients de Ginecologia, Oftalmologia i Endocrinologia, i 20 llits de la Unitat 13-2 de Curta Estada, situant-nos en un total de 180 llits tancats.
- A partir del 27/07 romandran tancats aquests 180 llits, més 26 llits de la Unitat 10-1 que compta amb 26 llits de Traumatologia, més 20 llits de la Unitat 4-3 de Cardiologia, i 4 Llits de la UPC ( Unitat Post- procediment Coronari), el que ens situarà en un total de 243 llits tancats.
- A partir del 3/08 romandran tancats aquests 243 llits, més 25 llits de la Unitat 6-3 de Cirurgia General Digestiva, més 4 llits de la UDD (Unitat de Desintoxicació, actualment situada en Psiquiatria), el que ens situarà en un total de 272 llits tancats.
- A partir del/4 08 romandran tancats aquests 272 llits, més 7 llits de REVA (Reanimació de Malalts crítics d'Urgències).

A més els caps de setmana es continuaran tancant des del divendres 100 llits més, pertanyents a les Unitats 13-2 i 8-1 de Curta Estada, les Unitat 8-2 de Urologia, la Unitat 6-3 de Cirurgia Digestiva i la UCI 1-2 ( Reanimació Postquirúrgica), el que ens situarà en un total de 379 llits tancats els caps de setmana durant l'estiu.

Aquest dimecres 23 de maig de 10.30h a 13.30h, participarem en la 3ª Jornada d'Informació Jurídica, que ve convocant des de fa 3 setmanes la Federació d'Associacions de Veïns de L'Hospitalet del Llobregat, i l'Assemblea de l'Acampada de Cornellà que a més compta ara amb el suport de la Junta de Personal de l'Hospital.

Les passades setmana molts/es usuaris/es es van acostar a informar-se i a iniciar les seves denúncies que completaran aquest pròxim dimecres. Aquesta Jornada consisteix que dos grups de persones (un en la porta principal de l'Hospital i altre en l'edifici de Consultes Externes) informarem a tots/es els/es usuaris/es de com participar de la Iniciativa Penal Popular (http://iniciativapenalpopular.info/index.php/ipp/), aquesta jornada té com objectiu deixar constància a nivell legal de com les retallades en sanitat estan afectant a l'atenció sanitària dels ciutadans/es i que els responsables d'això hagin de pagar amb la mateixa duresa que se'ns aplica a tota dissidència política en l'actualitat.

Aquestes Jornades es venen realitzant setmanalment, els dimecres de 10.30h a 13.30h, atès que Usuaris/es i Treballadors/es hem valorat la importància de seguir amb una protesta continuada que ens permeti no abandonar la Defensa de la Sanitat Pública i estar preparats/des per a donar una resposta més contundent en un moment donat.

Des d'aquesta Secció Sindical exigim la reobertura de tots els llits d'Hospitalització així com de la posada en funcionament de tots els Quiròfans.

Canvi de Gerent de l'hospital.

El Sr. Corbella passa a ser gerent de l'hospital de Sant Pau. El Sr. Joaquim Casanova (Gerent del ICS) ha tingut el detall d'informar-nos a tots/es els/les treballadors/es del canvi del director gerent de l'Hospital de Bellvitge. El Sr. Xavier Corbella deixa la gestió del centre per a, per ordre del conseller Boí Ruíz, centrar-se en la gerència de l'Hospital de Sant Pau i la Santa Creu.

Aquesta novetat confirma les nostres sospites: El Sr. Corbella juga en el mateix equip del Sr. Boi Ruiz i això ho demostren els seus més de 12 mesos tancant unitats d'hospitalització en l'Hospital de Bellvitge, tancant Quiròfans, eliminant llits de Malalts Crítics, allargant llistes d'espera, i acomiadant a Treballadors/es.

Entenem que una vegada semi-destruït l'Hospital de Bellvitge, es disposa a realitzar la mateixa missió en l'Hospital de Sant Pau. Aquesta Secció Sindical aconsella als/les Treballadors/es de l'Hospital de Sant Pau que no li obrin les portes al Sr. Corbella, en cas contrari en un any no seran més que una caricatura de l'Hospital que fins a ara era.

Secció Sindical CGT Hospital Bellvitge

>>> Més informació: Lola Matarín 619 56 62 16 i Manel de los Riscos 627 85 85 39

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció