CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nova campanya de la PAH: escraches. Posem-li nom i cognom als responsables del #genocidioFinanciero

Divendres, 8 febrer, 2013

La ILP va arribar al seu punt final…

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, juntament amb altres organitzacions socials i sindicals, va impulsar a l'abril de 2012 una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a dur al Congrés dels Diputats una modificació de la llei hipotecària. Aquesta ILP recull tres mesures que considerem de mínims per a garantir el dret a l'habitatge en el nostre país: dació en pagament retroactiva, lloguer social i paralització dels desnonaments.

Per a això, necessitàvem recollir més de 500.000 signatures: en el mes de febrer de 2013 es va depassar la xifra del milió de signatures. Després d'assolir sobradament el nostre objectiu, ara s'inicia una fase de tramitació que pot durar fins a sis mesos fins que es debati la proposta de llei en el Congrés.

Aconseguir aquest nombre de signatures ha estat possible gràcies a l'esforç enorme de totes les PAHs, a la solidaritat i dedicació dels centenars de ciutadans que es van comprometre amb la campanya i es van fer fedataris, al 15M, a les organitzacions i assemblees de barri que van participar en la recollida de signatures i han dut el debat i les propostes al carrer fins a convertir-lo en un clam popular. Estem convençuts que tot aquest esforç no ha estat en va i que anem a aconseguir canviar aquesta llei injusta.

En els últims mesos el consens per a reformar la llei hipotecària, que ha arriba a quotes del 90% entre la població segons les enquestes, s'ha estès fins a sectors com el Tribunal de Justícia de la UE, els jutges degans del nostre país, sindicats de policies i fins i tot associacions de serrallers que es neguen a col·laborar en els desnonaments.

Arribats a aquest punt, considerem que amb la ILP hem esgotat totes les vies possibles que l'actual sistema oferix per a modificar una llei. Ara és el torn dels polítics. És el torn de respondre a les demandes de la ciutadania i deixar de respondre al dictat de la banca.

…i donem començament a una campanya de "escraches"!

Durant les dues primeres setmanes de febrer, la PAH ha interpel·lat a tots els partits amb representació parlamentària per a sol·licitar per escrit el seu suport a aquestes mesures de mínims. Ens temem que alguns partits van a expressar-nos la seva determinació de votar en contra i continuar defenso els interessos de les entitats financeres. Estem convençuts que aquesta decisió no respon a la voluntat dels diputats que conformen aquests partits i és per això que iniciarem una campanya amb l'objectiu que trenquin la disciplina de vot apel·lant als seus valors ètics i morals, apel·lant a la democràcia; és una demanda ciutadana.

A aquesta campanya l'hem denominat "escraches" al·ludint a les manifestacions que es realitzen a Argentina (en aquest país per a senyalitzar als torturadors de la dictadura) i que es porten a terme en el lloc on resideix o treballa la persona a la qual es vol denunciar. Serà una campanya pacífica i estem treballant conjuntament amb advocats, col·lectius d'artistes i dissenyadors perquè la campanya tingui la màxima repercussió ciutadana que ens permeti aconseguir els nostres objectius.

Respectem la llibertat de vot dels diputats, però considerem que tenim dret com ciutadans a informar-los de les conseqüències dramàtiques que va a ocasionar la seva decisió perquè les estem patint diàriament. Aquesta campanya serà gradual i està dividida en dues fases:

19 febrer: Comença el escrache virtual. Apel·lem al vot individual. Volem conèixer quina és la intenció de vot de cadascun d'aquests diputats i informar-los dels continguts de la ILP mitjançant els seus perfils de twitter (que seguirem amb un HT que llançarem per a aquesta data, actualment s'està usant #ILPoEscrache) i mitjançant una campanya específica a Oiga.me

Tindran diverses setmanes per a respondre, si persisteixen a mantenir la decisió de la cúpula dels seus partits, iniciarem una segona fase en la qual farem visible la seva activitat legislativa en els barris en els quals viuen mitjançant cartells i manifestacions perquè no puguin viure de forma impune i sentin la incomoditat en els seus actes quotidians (comprar el pa, anar al treball, al cinema, etc).

S'acabarà la impunitat per a aquells que permeten que se segueixin vulnerant els drets humans en el nostre país. Els bancs ens ignoren, ens assenyalen com culpables de la nostra situació, ens enganyen en processos de refinançament, ens maltracten verbalment, ens assenyalen públicament en el desnonament del nostre habitatge i ens deixen en el carrer sense cap alternativa.

Ara ens toca el torn d'assenyalar als que permeten que aquesta situació es produeixi.

Atents el 19 de febrer…

Espereu-nos

La ILP no es negocia.

Sí es pot!

Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH)

http://afectadosporlahipoteca.com/final-ilp-campanya-escraches/

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció