CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nova concentració a l’Hospital de Bellvitge

Dimecres, 10 agost, 2011

Serà la vintiunena concentració que realitzem tallant la Gran Via a l'altura de l'Hospital de Bellvitge. Continua el tancament de quiròfans, unitats i la disminució de la qualitat assistencial.

Ni les pressions a els/les treballadors/es portades a terme des de fa unes setmanes per part de la Direcció, ni les altes temperatures que en plena autopista s'assoleixen a les 13h del migdia, han pogut amb la moral del personal de l'Hospital de Bellvitge, que seguim pel carrer. I és que la Direcció comença a exasperar-se en veure que ni les vacances estivals aconsegueixen apagar la flama que va encendre el passat mes d'abril.

Després de 4 mesos en la lluita contra les retallades i el desmantellament de la Sanitat pública per part del govern de CiU, els talls de Gran Via no són exclusius del personal sanitari. Els usuaris estan participant activament en els mateixos entès que el major atac és cap a ells, la pèrdua de qualitat assistencial la patiran els usuaris, igual en els canvis que atempten contra la Sanitat Pública.

Així mateix les seves reivindicacions segueixen intactes, el Govern de CiU no només no ha modificat els seus plans en les retallades gens, és més, ja es comença a escoltar pel centre Hospitalari que possiblement les 15 plantes tancades no puguin obrir-se en la data que estava prevista (3 d'octubre) per no haver-se assolit encara el 13% de la retallada pressupostària que se li exigeix a l'Hospital de Bellvitge tot i estar deixant a l'Hospital en una precarietat sense precedents.

A tot això cal afegir ara l'amenaça que ha abocat aquest cap de setmana el conseller Boi Ruiz amb el coopagament, que des de CGT anomenem Reepagament.

L'Hospital està presentant un dèficit d'entre 25 a 40 llits, amb la consegüent saturació de les Urgències que això implica.

S'estan ingressant malalts, al costat d'altres malalts que ja estan en les seves últimes hores de vida, vulnerant les mínimes normes d'humanitat de permetre que els familiars de pacients terminals tinguin intimitat amb els seus familiars. No es cuida la psicologia d'altres pacients, que pendents d'operació han de compartir habitació amb qui ja està per abandonar aquest món.


No s'estan respectant els protocols de les infeccions intrahospitalàries
que tan alt nivell de contagi tenen. S'ingressa pacients amb MARSA (Staphilococcus Aureus meticilin resistents), amb pacients en aïllament social (problemes social i de conducta). El control de les infeccions per Marsa depèn fonamentalment del correcte aïllament del pacient, és evident que un pacient amb aïllament social no pot seguir les normes de l'aïllament (rentar-se les mans en entrar i sortir de l'habitació, posar-se una bata verda al sortir, etc )

Des que s'han iniciat les retallades ha augmentat a dos mesos el termini per intervenir situacions oncològiques; intervencions que s'han de fer en un termini inferior a un mes, s'estan prolongant fins a dos mesos i es preveu que aquests temps s'allarguin.

El govern de CiU fa mesos prometent que l'atenció sanitària a les malalties greus estava garantida. Menteixen. Després d'aprovar les retallades al Parlament veiem que els Hospitals que atenen especialitats greus com "Codi Ictus" (dispositiu que permet tractar els Accidents Cervell vasculars amb rapidesa, ja que del temps que es trigui a atendre el malalt depèn la vida o les seqüeles que li quedin al pacient), passen de fer-se a 6 Hospitals a només en 2. A Bellvitge un dels Hospitals en què es concentrarà el Codi Ictus ", les seves unitats de Neurologia i Neurocirurgia, es retallin al 33%.

Així mateix, els Politraumatismes greus en què també és vital el temps en què es tarda a atendre el malalt i d'això depèn la vida del pacient o la gravetat de les seqüeles, passen de ser atesos només en 6 centres, de 10 centres en els que s'atenien fins ara. A Bellvitge un dels Hospitals en què es va a concentrar l'atenció a aquesta especialitat, la unitat de Traumatologia d'aquest Hospital ha estat retallada des del passat 23 de maig a un 50%.

Des de la CGT denunciem de nou la desinformació per part de la Direcció, l'obscurantisme sobre els seus plans en les retallades, que no contribueixen més que a crear un clima de crispació entre els/les treballadors/es de l'Hospital, i a la “rumorologia” constant.

Secció Sindical de la CGT a l’Hospital de Bellvitge