CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nova concentració davant la seu de l’ICAM el 19 de gener contra les altes mèdiques injustes i el tracte denigrant

Dijous, 7 gener, 2016

El dimarts 19 de gener a les 11 hores diverses seccions sindicals de CGT han convocat una nova jornada de protesta a les portes de l’ICAM, a l'Avinguda Vallcarca 169 de Barcelona, contra les altes mèdiques injustes i el tracte denigrant a l'ICAM.

La iniciativa ha sorgit de la secció sindical d’autobusos de Barcelona de CGT, empresa on s’ha detectat un augment considerable d’altes mèdiques de conductors de bus, que al tornar al seu lloc de treball l’empresa els comunica que no són aptes per conduir autobusos, pressionant-los per acceptar l’acomiadament amb la mínima indemnització. Aquesta situació ha creat un greu conflicte dins TMB, donant lloc fins i tot a una amenaça de vaga per part dels sindicats CGT, COS i Bescanvi Sindical, en el marc de la negociació del nou Conveni Col·lectiu.

A la convocatòria del dia 19, sota el lema “#pressingICAM”, s’han afegit altres seccions sindicals de CGT, entre elles la de la Diputació de Barcelona, la de la Universitat Autònoma de Bellaterra, Justícia, HP, etc.

El mes de gener finalitzarà el dia 29 amb una nova reunió periòdica entre CGT i els directius de l’ICAM, resultat de les jornades de lluita de desembre, i en aquest cas l’ordre del dia inclourà la problemàtica dels treballadors afectats per l’amiant.

>>> Mireu també:
El 13 de gener es constituirà la Plataforma d’Afectades de l’ICAM
http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article11687

bus_color

IMG-20151224-WA0006

Concentració davant l'ICAM 19/1/2016 CGT TMB BUS

El sistema sanitari públic pel qual teòricament estem coberts està dissenyat per a cobrir les necessitats que puguem tenir, mèdiques i econòmiques, quan perdem la salut de forma temporal o definitiva. Aquesta assegurança mèdica de la qual hauríem de disposar en cas de necessitat no és de franc, es cobreix amb els impostos que ens descompten cada mes de les nostres nòmines.

Tant l'administració espanola com la catalana s'estan aprofitant del discurs tan sobat de la crisi per a retallar-nos els serveis públics que hauríem de gaudir, entre aquests els que repercuteixen en la nostra salut i en la possibilitat d'accedir a una pensió quan perdem aquesta.

Què és l'ICAM?

Aquest organisme públic depenent de la Generalitat és l'encarregat

d'avaluar, per sobre de l'opinió que puguin tenir els metges i especialistes de la seguretat social, si hem de continuar de baixa o bé ens hem de reincorporar a treballar, i si tenim dret o no a una pensió pública per invalidesa.

Els criteris d'actuació i el tracte que rebem de l'ICAM han anat canviant en els últims anys, bona prova ho és el fet que les invalideses concedides per aquest Institut s'han reduït dràsticament en els darrers temps. Actualment es deneguen més del 40% de les invalideses que se sol·liciten, i les queixes pel tracte denigrant dels usuaris d'aquest Institut s'han disparat.

Impotència, estrès i perill per a afectats i usuaris

Arran del fet que s'hagin disparat les altes forçoses decretades per l'ICAM molts treballadors, per por a ser acomiadats, es veuen obligats a reincorporar-se als seus llocs de treball sense estar en condicions de fer-ho. En el cas de les empreses d'autobusos aquesta realitat és doblement perillosa, ja que a més de posar-se en perill la salut dels treballadors també es posa en perill la seguretat dels usuaris del transport i de la via pública.

Denunciem l'ICAM

Farts de l'actuació de l'ICAM molts treballadors estan fent sentir la seva veu per a que siguin només els criteris mèdics, i no pas els econòmics, els que s'utilitzin per a decidir si hem de seguir de baixa o no, o si tenim dret a una pensió d'invalidesa o no.

Els treballadors d'autobusos no ens volem quedar al marge d'aquesta denúncia i per aquest motiu hem decidit apuntar-nos a la mateixa, iniciar una campanya entre els nostres usuaris, i sortir al carrer en defensa dels drets que hem de tenir quan perdem la salut. Per aquest motiu, autobusers de diverses empreses de la província de Barcelona, juntament amb altres treballadors, farem sentir la nostra veu davant de les oficines de l'ICAM el proper 19 de gener.

CGT AUTOBUSOS TMB BARCELONA