CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nova condemna de l’Audiència Nacional a Renfe en favor de la CGT

Dissabte, 25 setembre, 2010

De nou l'Audiència Nacional ha fallat contra la pretensió de la Direcció de l'Empresa de declarar il·legal la convocatòria de vaga de CGT (i ja van tres Sentències en aquest mateix sentit).

En aquesta ocasió, a més, l'empresa és condemnada per temeritat a l'abonament de 600 euros i al pagament de les costes de l'advocat de CGT, donada l'obstinació de la Direcció en la pretensió de declaració de vaga il·legal, quan amb anterioritat ja s'havia manifestat en aquest mateix sentit la pròpia Sala de l'Audiència Nacional: “Tot l'exposat porta a la conclusió que la debatuda vaga no pot declarar-se com il·legal, tal com literalment es postula en la demanda, doncs el propòsit dels vaguistes no és alterar, dintre del seu període de vigència els pactes en un Conveni Col·lectiu, ja que res impedeix exercir el dret de vaga si el que es combat no és un Conveni, sinó actuacions complementàries a un Conveni Col·lectiu, i l'acord de 29-3-2010 no va tancar definitivament l'encàrrec rebut del Conveni Col·lectiu i es va seguir negociant en la Comissió de seguiment”.

Per tot l'anterior, de la Sentència de l'Audiència Nacional es deduei xen diversos aspectes:

- Les vagues convocades per CGT són totalment legals i l'empresa és condemnada en costes per temeritat a causa de la seva obstinació i reiteració.

- L'acord de Desenvolupament Professional de 29-3-2010 no va tancar la negociació, pel que els pactes, amb tan sols una part del Comitè General, no tenen consideració de Conveni Col·lectiu.

- Els acords de la Comissió de Seguiment són il·legals per no haver comptat, entre uns altres, amb la representació de CGT que tenia tota la legitimitat per a estar present en aquest tipus de negociació normativa.

Esperem que aquesta vegada la Direcció de Renfe prengui bona nota d'aquesta nova Sentència i que es doni compte d'una vegada que no és possible l'aplicació “per les braves” de l'acord per al Desenvolupament Professional al que va arribar amb una part del CGE.

És necessari que s'obri novament la Taula de Negociació del Desenvolupament Professional on CGT seguirà reivindicant i treballant perquè les legítimes reivindicacions dels ferroviaris i ferroviàries quedin recollides en el document final.

SFF-CGT