CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nova convocatòria de vaga a Seat el 25 de gener

Dijous, 21 gener, 2010

Després que la mobilització del centre de Zona Franca hagués aconseguit fer enrere els acomiadaments d’aquest centre productiu, s’esperava ahir 20 de gener un canvi a la situació també a Martorell. Això no ha sigut així, i l’empresa no va portar interlocutors responsables de la situació a la reunió amb l’Administració que hi havia convocada, per tant no s’ha avançat res i ens han mostrat el camí que tenim els treballadors per fer enrere els acomiadaments.

No hi ha hagut acord possible entre Seat i els sindicats. Si els representants de l'empresa esperaven reunir-se amb la Direcció de l'empresa i amb la conselleria de Treball i la seva consellera, Mar Serna, al final no s'han presentat ni uns ni altres. Un intent de negociació que ha resultat ser una "burla" per als tres sindicats (CCOO, UGT i CGT), ja que únicament s'han presentat dos advocats de l'automobilística, sense poder de decisió, i un representant del Govern.

I la resposta dels treballadors no s'ha fet esperar. Després d'aquestes negociacions frustrades, totes les forces sindicals han decidit convocar una vaga de 24 hores dilluns dia 25, a la planta de Martorell, vaga que començara a les 5.45 h. del dia 25 i acabarà a les 5.45 h. del dia 26.

En el moment de la reunió s’ha presentat la convocatòria de vaga que portaven preparada si les negociacions no aturaven i feien enrere els acomiadaments.

Ahir tarda el Comitè es va tornar a reunir per preparar un full explicatiu per que tots els treballadors coneguin la situació, ja que s'hauran d’ampliar les vagues a tots els col·lectius probablement. S'intentarà que la factoria de Zona Franca s'adhereixi a la convocatòria.

El col·lectiu de manteniment paralitza la producció de la fàbrica de SEAT Martorell

Després d'una assemblea en el torn de nit, el personal de manteniment va acordar la paralització de la seva activitat de manera indefinida, fins que no siguin readmesos els acomiadats afectats pel pla de reducció de plantilla que l'empresa està portant a terme aquests dies.

Aquest col·lectiu, que és un dels més afectats pel pla d'ajustament, s'encarrega del manteniment de les instal·lacions, pel que l'aturada està afectant directament a la producció.

S’HAN D’ATURAR LES PRODUCCIONS A SEAT MARTORELL