CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nova jornada de vaga al sector públic el 30 de novembre a Catalunya: manifest i convocatòries

Dissabte, 27 novembre, 2021

30 DE NOVEMBRE: NOVA JORNADA DE VAGA AL SECTOR PÚBLIC DE CATALUNYA

Taula sindical de Catalunya: Comunicat unitari dels sindicats convocants

Després de l'èxit rotund de la jornada de mobilització celebrada amb motiu de la convocatòria de vaga al sector públic de Catalunya del proppassat 28  d'octubre, les organitzacions que conformem la Taula Sindical hem pres la decisió de convocar una nova jornada de vaga per al proper dimarts 30 de  novembre.  Cridem  a  tots  els  empleats  i  empleades  de  les  administracions públiques catalanes i de les entitats del sector públic depenents de les mateixes, i  de  forma especial  al  seu  personal  funcionari  i  laboral  interí  en  abús  de temporalitat, a secundar-la massivament i a tornar a prendre els carrers dels nostres pobles, viles i ciutats, per tal de deixar clar a tothom, i de demostrar un cop més --i ho farem tants cops com calgui--la força col·lectiva i organitzada dels treballadors i les treballadores públiques.
 
Cridem novament a la vaga i a prendre els carrers en defensa d'uns serveis públics dignes i de qualitat per a tothom, per a reclamar justícia per a totes les interines i temporals, per l'estabilització de tot el personal precari de les administracions públiques del nostre país. Cridem novament a la vaga per a reclamar  la  derogació  del  Reial  Decret-llei  14/2021,  el  conegut  i  infame "Icetazo",  la  transposició  completa  al  nostre  ordenament  jurídic  de  la Directiva 1999/70/CE sobre el treball de durada determinada, i una sanció adequada  i  dissuasòria  a  l'abús  de  temporalitat per  part  de  les administracions, tot seguint allò establert a la jurisprudència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea.
 
Després de la filtració el dia 11 de novembre d'un presumpte acord entre les forces que conformen el govern espanyol de coalició, PSOE-UP, i els seus aliats parlamentaris, d'esmenes transaccionades en relació al projecte de llei de l'"Icetazo", i en vista del contingut de les mateixes, considerem que hi ha més motius que mai per a unir-nos, fer vaga, sortir al carrer i manifestar-nos. Hi ha més motius que mai per al conflicte, perquè estan intentant enganyar-nos amb unes modificacions que no resolen en absolut el problema.
 
Aquest acord d'esmenes, que s'ha estat difonent per terra, mar i aire a totes les tribunes mediàtiques afins al govern de coalició, i a les forces que sostenen el mateix, com  a quelcom àmpliament beneficiós per al  col·lectiu del personal abusat  (amb  titulars  absolutament  enganyosos  i  vergonyosos  que  poc menys que venien a dir que aquí es regalaria a tothom la plaça), no és més que una monumental estafa. Una estafa embolcallada en una campanya de propaganda mediàtica orientada a dividir i desmobilitzar al col·lectiu dels empleats i empleades públiques en abús de temporalitat.
 
Davant de totes aquestes maniobres, el col·lectiu ha de restar més unit i més mobilitzat que mai. L'esborrany d'informe de la ponència que s'ha fet públic, i les  esmenes  transaccionades  incloses  en  el  mateix,  són  clarament insuficients, no resolen el conflicte, deixen inalterats aspectes clau i molt lesius del Reial Decret-llei original de l'"Icetazo" i no suposen una solució legislativa conforme a la jurisprudència comunitària.
 
No es pot admetre cap presumpta "solució" que passi per processos selectius de torn lliure i resolució incerta, en contradicció amb les sentències i autos del TJUE, encara que sigui per la via del concurs de mèrits. No es pot admetre cap presumpta  "solució"  que  no  situï  clarament  el  llindar  dels  tres  anys  de prestació  de  serveis,  sigui  en  una  mateixa  vacant  o  en  nomenaments successius, com a criteri per a determinar l'abús, i no cap altre llindar arbitrari, ja que aquest és l'únic termini amb un fonament legislatiu i jurídic. No es pot admetre cap "solució" que no inclogui totes i cadascuna de les casuístiques d'interines i temporals en abús i que no deixi gent tirada pel camí, que no garanteixi  la  continuïtat  laboral  de  tothom.  Que  no  estigui  orientada,  en definitiva, a estabilitzar les persones, no només les places.
 
No  es  pot  admetre  la  possibilitat  que  hi  hagi  gent  cessada  amb  una indemnització ridícula de 20 dies per anys treballat amb un topall de 12 mensualitats, és a dir, l’equivalent a un acomiadament per raons objectives al sector privat. No es pot admetre que resti inalterada una modificació dels articles 10 i 11 del TREBEP que augmentarà exponencialment la precarietat laboral al  conjunt  del  sector  públic  i  que  suposa  una  evident  porta  oberta  a  la privatització de serveis, mitjançant l'amortització de places com a suposada "sanció" a les administracions per l'incompliment de les seves obligacions legals.
 
No es pot admetre cap presumpta "solució" que no suposi la paral·lització immediata  i  urgent de  les  convocatòries en  curs  que  incloguin  places ocupades per personal en abús de temporalitat mentre no es determini de forma fefaent el grau d'abús, se sancioni aquest, i es compensi els treballadors i les  treballadores  que  es  troben  en  aquesta  situació.  És  absolutament vergonyós que s'estiguin llançant campanyes mediàtiques com la que hem viscut  aquests  darrers dies  mentre  administracions  com  la  Generalitat  de Catalunya continuen tirant endavant convocatòries de torn lliure que no són sinó una trinxadora de personal abusat.
 
No ens valia el vergonyós "Decretazo" acordat entre el senyor Iceta i els sindicats del poder, CCOO, UGT i CSIF, però tampoc no ens val aquest nyap que volen fer a partir del mateix el PSOE, UP, ERC i el PNB. Volem el reconeixement del caràcter fix de totes les relacions laborals en abús de temporalitat, en els termes establerts pel TJUE, ras i curt. Volem una solució extraordinària a una  situació  extraordinària,  que  no  han  provocat  les  treballadores  i  els treballadors, sinó totes les administracions d'arreu de Catalunya i d'arreu de l'Estat, que han estat anys i panys de forma impune eludint la seva pròpia legalitat. És això el que els precaris i precàries en frau de llei que sostenen els serveis públics d'aquest país es mereixen, i per això estem lluitant i lluitarem.
 
Davant la possibilitat que el text de la proposició de llei, en els termes que s'han conegut els darrers dies, pugui ser sotmès a votació en sessió plenària del Congrés dels Diputats els primers dies de desembre, cridem a tothom a anar a  la  vaga  el  dimarts  30  de  novembre  i  a  mobilitzar-nos  massivament. Cridem, així mateix, a les empleades estables, fixes i indefinides del sector públic a  solidaritzar-se  amb  les  seves  companyes  precàries  en  abús  de temporalitat  tot  secundant  també  la  vaga.  I  al  conjunt  de  la  classe treballadora a donar-hi suport. Perquè la causa de les interines i temporals en abús, la defensa dels seus llocs de treball, és la causa de la defensa d'un serveis públics dignes i de qualitat, i aquesta és una causa que ens afecta a totes i a tots.
 
EN DEFENSA DELS SERVEIS PÚBLICS, CAP INTERINA AL CARRER!

LES QUE HI SOM ENS QUEDEM!

CGT - CNT - IAC - COS - COBAS - SO

Manifest en pdf: https://www.cgtensenyament.cat/wp-content/uploads/2021/11/comunicat-unitari-vaga-30n-22nov2021.pdf

Convocatòries:

- BARCELONA:
9.30h piquet Rambla del Raval
12.30h manifestació Plaça Urquinaona

- TARRAGONA:
9.00h Piquet Plaça Imperial Tarraco
12.00h Manifestació Plaça dels Carros

- LLEIDA:
13.00h Manifestació Plaça Treball

- MANRESA:
08.30h Serveis Territorials de la Catalunya Central
10.45 a la RENFE per anar a Barcelona

- VILANOVA I LA GELTRÚ
7.30h piquet
10.30h amb la lluita de Mahle, a Sitges
12.30h. a Plaça Urquinaona, Barcelona