CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nova mobilització convocada el 21 de juliol per la secció sindical de CGT a Nissan

Dimarts, 21 juliol, 2009

El passat 14 de juliol va tenir lloc la 6a. reunió del període de consultes de l'ERO d'acomiadaments per a 581 treballadors/es de NISSAN. El dia 15 es va tancar aquest termini, a l'haver transcorregut els 30 dies que té com a mínim tal període i sense haver arribat a un acord. El dia 16 el Departament de Treball va convocar als representants de Comitè d'Empresa, per a conèixer la versió de totes les parts. En aquesta reunió la Direcció de Nissan va informar que s'havien presentat al pla de baixes voluntàries de 60 dies (17) persones, al pla amb reingrés obligatori 200 (211) i al pla de reingrés per càrregues de treball 300 (5). Davant aquesta situació l'empresa va mostrar que segueix tenint un excedent total de plantilla de 698 persones, 117 persones més de les 581 presentades en l'Expedient d'acomiadaments.

El Departament de Treball va sol·licitar a Nissan que mantingués els plans mentre els responsables de dictaminar sobre l'ERO tinguessin la resolució. Davant això l'empresa mantindrà el pla de baixes voluntàries (60 dies) i aplicarà una nova mesura de baixa amb possibilitat de tornada en funció de les càrregues de treball de 300 persones ampliables a 400, amb una indemnització de 45 dies en el moment del cessament, reingrés a partir de que tornin els 200 treballadors acollits al reingrés obligatori, i compensació en cas d'acomiadament d'aquests treballadors de 20 dies. El pla de baixes de 200 treballadors serà tractat amb la presentació d'un ERO per a aquestes 200 persones, del que serem informats pels advocats de l'empresa durant el divendres 17. El Departament de Treball va sol·licitar a l'empresa que tingui especial cura i no hi hagi discriminació cap a grups com, discapacitats, dones, maternitats, edat elevada o discriminació sindical,... com havia ocorregut en altres empreses.

Per a la CGT, aquest període de consultes ha servit per a anar confirmant, el que veníem dient des de fa temps, que no són necessaris els acomiadaments, que no sobra ningú. Continuem decidint que la plantilla que volen deixar en la planta, no completarà els 2 torns de treball establerts com “standard NISSAN”. Dimarts passat la secció sindical de CGT va presentar el contrainforme d'oposició a l'ERO presentat per Nissan, en el qual argumentàvem, la nostra posició en les necessitats de plantilla en el que no han d'haver ni baixes ni acomiadaments. No existeixen causes econòmiques, productives ni organitzatives que justifiquin un expedient d'acomiadaments i això hem demostrat en el contrainforme presentat. Sent així, només queda un responsable que determini la resolució a 'ERO, i aquest és el Departament de Treball.

Per això avui 21 de juliol hem convocat a les 18 h. una nova concentració davant del Departament de Treball a Barcelona, al c/Sepúlveda 148-150.

A Nissan no hi sobra ningú.

Treball per a tothom.

FEMEC-CGT