CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nova perspectiva sindical al Pius de Valls després de les eleccions sindicals

Dissabte, 5 maig, 2012

El passat 21 de març hi va haver les eleccions sindicals pel nou comitè d’empresa de l’Hospital Pius de Valls. En aquestes, el sindicat CGT ha perdut un delegat sindical, que atribueixen a l’entrada d’un nou sindicat d’infermeria SATSE. Amb això s’esvaeix la perspectiva que tenien d’augmentar en un delegat respecte les passades eleccions del 2008. Malgrat això i tenint en compte algunes consideracions que ens fan arribar, el nucli sindical de la CGT assegura sentir-se satisfet dels resultats, i agraïxen la confiança dipositada pels seus companys en la candidatura. Han obtingut la representació del 29,41% del comitè d’empresa, on la majoria absoluta de CCOO desapareix.

La incorporació d’un nou sindicat corporatiu, que es presenta per primera vegada en un centre de treball, sol generar grans expectatives. En aquest cas més, perquè part del col·lectiu d’infermeria “s’ha sentit oblidat” pel comitè anterior. I és que la CGT aquests darrers quatre anys ha defensat solitàriament al col·lectiu d’infermeria; entenent que infermeria està formada per diplomades d’infermeria, auxiliars d’infermeria, cuidadores i assistents sanitaris. Divergent del concepte del sindicat SATSE, que solament contempla els diplomats en infermeria.

A més, la CGT ha estat objecte d’una campanya que els acusa, i ben orgullosos que estan, de ser els “únics oponents als retrocessos i retallades laborals”. Arribant-los a acusar “de ser la causa del dèficit del Pius per posar tantes denúncies “, crítica que ha sortit tant per part de la direcció com del sindicat majoritari. En la mateixa línia, la CGT s’ha vist atacada per no firmar l’acord de reducció salarial.

Nova perspectiva sindical

La candidatura de la CGT al Pius tanca una etapa i obre una nova projecció pels pròxims quatre anys, ja que la composició del comitè d’empresa és més plural; el conformen 4 sindicats i cap d’aquests no pot actuar sense comptar amb els altres. Sense oblidar les seves idees i fer renúncia de la defensa dels interessos dels treballadors, la CGT aposta per la necessitat de refermar l’òrgan màxim de representació dels treballadors: el Comitè d’Empresa.

Aquesta tasca, creuen, que els darrers quatre anys no s’ha sabut o volgut fer per aquells qui tenien la màxima responsabilitat dins d’aquest òrgan. La CGT afirma que “per a nosaltres enfortir el comitè no és anar tots junts, a qualsevol preu. Enfortir el comitè és que les decisions surtin d’aquest òrgan fruit de la discussió, del raonament i no des de la prepotència i del corró. Enfortir el comitè és la generositat de relegar les sigles pròpies a favor de la unitària. Per començar seria bo que el comitè d’empresa tingues el seu propi local i telèfon”.

* Notícia publicada a Pobleviu:
http://pobleviu.cat/2012/05/04/nova-perspectiva-sindical-al-pius-de-valls/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció