CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nova protesta contra les retallades en sanitat

Dimarts, 13 novembre, 2012

Un miler de persones, entre treballadors i usuaris de la sanitat pública, es van manifestar ahir pel centre de Barcelona en defensa del sistema sanitari públic i en contra de les retallades pressupostàries en el sector. Organitzada per la Plataforma pel Dret de la Salut, la marxa va començar a la plaça Catalunya i va recórrer la Via Laietana fins a arribar a la plaça de Sant Jaume, davant el Palau de la Generalitat. Molts anaven vestits amb bata blanca i durant el trajecte van repartir fullets amb les principals reivindicacions, com ara la no-aplicació del copagament dels medicaments.

Una pancarta amb el lema “Si ens roben la sanitat, ens roben la vida” va encapçalar la manifestació, en què es van cridar consignes com ara “No a la privatització” o “Ja n'hi ha prou de retallades en la sanitat”. Davant del Palau de la Generalitat, els organitzadors van demanar la dimissió del president Artur Mas i van llegir un manifest per reivindicar “un servei de salut públic, d'accés universal”. El document també exigia la retirada del copagament de medicaments i serveis, perquè “discrimina els col·lectius de persones amb malalties cròniques, les persones grans, les persones immigrants i les de menors recursos econòmics”.

En aquest sentit, la representant sindical d'un centre d'atenció primària, Ángeles Marro, va assegurar a Efe que ja s'estan detectant casos de persones amb malalties cròniques que deixen la medicació perquè no es poden permetre el copagament dels medicaments.

La Plataforma pel Dret a la Salut també ha demanat que “es reverteixi el procés de privatització de la sanitat catalana” perquè “a Catalunya la política d'afavorir el sector privat en detriment del públic és encara més agressiva que a la resta d'Espanya”, segons el cap de servei de farmacologia clínica de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, Juan Ramón Laporte.

>>> Font: El Punt Avui

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció