CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nova reunió de la campanya pels drets de les persones immigrants: es preparen mobilitzacions pel 23 de febrer

Dilluns, 14 gener, 2008

A totes les organitzacions, col·lectius i persones interessades en la defensa dels drets de les persones immigrades

Convocatòria d'una reunió àmplia per al dijous dia 17 de gener del 2008 a les 19'30h. en el local de la FAVB (C/ Obradors 6-8, Barcelona).


El passat dia 20 de desembre ens vam reunir les associacions: Associació Papers i Drets per a Tothom, Espai per a la Desobediència als Fronteres, Casa de Treballadors Immigrants- CTI, Associació Toteva Rapanui, Ateneu Candela-Oficina de Drets Socials de Terrassa, "Via Democràtica" del Marroc, Espai d'inclusio i formacio Casc Antic.

Vam discutir la situació de les persones immigrades i les seves perspectives davant la pròxima campanya per a les eleccions del 9 de març. Va haver acord general en la necessitat de fer sentir la veu dels i les immigrants en aquesta campanya en la qual sens dubte el fenomen migratori serà un tema de gran importància.

Coincidim també que la forma d'expressar aquesta veu sigui la d'una jornada general de mobilització entorn del 23 de febrer, data en la qual es preveu una convocatòria similar en tot l'Estat espanyol segons els acords de l'última reunió a Madrid de la REDI (Xarxa Estatal pels Drets dels i les Immigrants) . Aquesta jornada de mobilització podria concretar-se a Catalunya en una manifestació central a Barcelona per al 23 de febrer i altres actes en diferents poblacions (Vic, Terrassa, Mataró,…), Simultàniament o de cara a la seva preparació podrien també convocar-se tot tipus d'accions o manifests.

Discutirem també el lema de la convocatòria, arribant-se a un consens general entorn de: “No més repressió contra la immigració, Igualtat de drets per a tots i totes!” "Regularització de totes les persones immigrades" "Fi de la persecució contra els i les immigrants" "Igualtat de drets i dret al vot".

Per a la concreció posterior d'aquests lemes, es va sotmetre a la discussió el document elaborat per l'última reunió de Madrid de la REDI i titulat “TENIM DRET A TENIR DRETS: 12 mesures urgents per la dignitat dels immigrants” Considerem necessari que la mobilització acordada sigui el més àmplia, i unitària possible i que conti amb el suport del major nombre de col·lectius, entitats i persones compromeses amb la igualtat de drets i la dignitat dels i les immigrants.

Per aquesta raó els acords que vam prendre tenen un caràcter provisional per a sotmetre'ls a la discussió posterior amb altres organitzacions per al que us convoquem a una reunió dijous que ve dia 17 de gener del 2008 a les 19'30h. en el local de la FAVB (C/ Obradors 6-8, Barcelona). És per a nosaltres una cita important i per això fem una crida per a que, respectant les diferents visions, totes les associacions d'immigrants o que treballin per la justícia social facin l'esforç de participar.

Una salutació i fins aviat!

Associació Papers i Drets per a Tothom, Cornellà sense Fronteres, Espai per a la Desobediència a les Fronteres, Casa de Treballadors Immigrantes- CTI, FCIC, Asociación Toteva Rapanui, Ateneu Candela-Oficina de Drets Socials., "Vía Democrática" de Marruecos, Espai d'inclusio i formacio Casc Antic.