CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nova secció sindical de la CGT al Sistema d’Emergències Médiques

Dimecres, 11 desembre, 2013

Poster secció sindical CGT SEM

L’assemblea “Emergències Mèdiques en Lluita” va nèixer a mitjans del 2013 com un moviment reivindicatiu i activista fruït de la unió dels treballadors del Sistema d’Emergències Mèdiques. Durant l’estiu, es van convocar diverses assemblees -en aquell moment els vam anomenar “cafès”- per tal de debatre tot el que estava passant al SEM (retallades, incertesa laboral de certs torns de treball, intenció d’aplicar les 37,5 hores de jornada laboral, un comitè que no ens informava del que estava tractant amb l’empresa…).

Davant el neguit dels propis treballadors, ens vam unir en una assemblea en la que vam enviar una carta amb requeriments al nostre comitè d’empresa així com la sol.licitud de convocar una assemblea informativa als treballadors perquè expliquessin el seu full de ruta i l’estat de les negociacions que estaven duent a terme amb l’empresa. Se’ls va demanar una major transparència i una comunicació més fluïda. Menys secretismes.

Inicialment van fer cas, van fer un canvi d’actitud, però sempre sota la premissa de mantenir la pau social. Però això va durar poc, molt poc. El secretisme i la falta de comunicació va tornar a ser la tònica.

Des de que es va crear l’assemblea de treballadors, hem anat al darrera del comitè, per intentar fer-los saber per on volíem anar els treballadors, creant, inclús, un nou canal de comunicació en el que tots els treballadors podíem participar i dir la nostra.

L’hora de la veritat van estar les negociacions a finals d’octubre de 2013, quan les negociacions entre comitè i empresa es van bloquejar. En aquest moment l’assemblea va tenir un paper fonamental per “obligar” al comitè a sortir al carrer. Per primer cop en molts anys, el comitè va convocar una concentració davant el CatSalut, empès per l’assemblea, que va tenir com a resultat el desbloquejament de les negociacions. Negociacions en les que ens jugàvem la pèrdua del nostre actual Conveni Col.lectiu. Tot i així, la sensació va ser que tot estava preparat i que tot plegat va ser una moviment molt intel·ligent de l’empresa. L’errada del nostre comitè: haver anat massa tard i no haver previst el que podia passar.

Per aquest i molts altres motius (la majoria en base a la nostra creença de que aquest comitè està adormit i no ens representa com hauria de fer-ho), hem decidit establir de forma legal l’assemblea de treballadors, passant a formar la Secció sindical CGT-Emergències Mèdiques en Lluita. Amb la intenció de presentar-nos al comitè d’empresa i poder representar als treballadors com creiem que s’ha de fer: amb màxima participació assembleària i màxima transparència.

Full de ruta de l’assemblea

L’objectiu principal de l’Assemblea és que els treballadors i treballadores puguem agafar les regnes de la nostra pròpia representació davant l’empresa. Una representació totalment assembleària en la que totes i tots podem dir la nostra.

Lluitar perquè TOTS els recursos humans del Sistema d’Emergències Mèdiques de Catalunya siguin PROPIS. Tècnics, Metges, Infermers, personal de la sala de coordinació, gestors de recursos, operadors de demanda, mecànics, atenció domiciliària…

Defensar el SEM com a servei integral d’emergències evitant que es converteixi en un simple òrgan gestor i de subcontractació de recursos.

Lluitar per la declaració de servei essencial per la societat.

Creiem que la cronificació dels càrrecs impedeix l’evolució i el canvi. Per tant, proposem una renovació integral dels representants dels treballadors i treballadores.

Creiem en l’empresa, en la seva funció pública i en el seu potencial, però creiem que se n’està fent una mala gestió que la desvirtua. Volem fer entendre a l’empresa que es beneficiós incloure’ns als treballadors en els processos de gestió.

Des de la nostra posició de treballadors d’empresa pública, vetllarem per les condicions laborals dels treballadors de les empreses col.laboradores. El comitè d’empresa del SEM ha d’estar vinculat i en col·laboració molt estreta amb la resta de comitès d’empreses.

Forçar al SEM per que es nodreixi dels recursos existents dins la plantilla. Els professionals del SEM tenim moltes qualitats en camps molt diversos que poden ser de gran utilitat i evitar així buscar aquests recursos en altres empreses subcontractades (i evitant, per exemple, pagar per serveis que mai s’han rebut).

L’Assemblea és la representació dels treballadors, no permetrem l’existència de secrets entre els treballadors i els seus representants. NO acceptarem la “confidencialitat en la negociació”. L’Estatut dels treballadors limita clarament aquesta confidencialitat entre empresa i comitè: el secret a la informació laboral individual de cada treballador i a certes dades de la gestió econòmica de l’empresa. Tota la resta no està sotmès a confidencialitat.

L’Assemblea utilitzarà un sistema de participació i consulta actiu i continu. Els treballadors han de decidir que fer en tot moment, han de ser partíceps alhora d’elaborar propostes a l’empresa o prendre qualsevol tipus de decisió.

L’Assemblea també defensarà els drets dels usuaris, ja que són ells qui, amb els seus impostos, mantenen una empresa que els gestiona malament. Inclús els malversa.

Més informació al web:
http://www.emergenciesmediquesenlluita.cat/

@emenlluita
@SEMenmoviment
#inFARTSderetallades

Secció sindical CGT-Emergències Mèdiques en Lluita