CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nova tancada contra les retallades a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona

Dimarts, 7 juny, 2011

Per aquest dimarts 7 de juny la CGT, tal i com es va decidir en l'assemblea celebrada el dimarts dia 31 de maig, en mig de l’última tancada, convoca una nova tancada que s'iniciarà a les 14 hores fins la mateixa hora del dia següent, dimecres 8 de juny, moment en el que començarà la concentració davant de l’hospital, com cada dimecres. Així la CGT vol denunciar l’actitud del Gerent Territorial Julio Garcia Prieto i de la Directora de Centre, Dolça Cortasa, que només es preocupen "d’ordenar treure pancartes i cartells". La secció sindical també denuncia falta de llits, el tancament d'una planta i mitja i diversos quiròfans.

La matinada del dijous dia 2 i del divendres dia 3 de juny, a les 5 hores del matí, un malalt d’urgències no pogué ingressar al Servei d’Intermitjos per falta de llits ,quan n’hi havien 4 d'inutilitzats. Avui dilluns dia 6 de juny a les 7 del matí, 15 pacients estaven esperant un llit per a ingressar. Alguns d’aquests malalts, portaven 3 dies a urgències, quan hi ha una planta i mitja tancada, que sumen un total de 42 llits. També aquesta nit, un malalt de coronàries a qui es tenia que fer un cateterisme urgent, ha tingut que anar a Barcelona, perquè el servei que el podria atendre en el nostre centre, només resta obert de les 8 del matí a les 17 hores. També recorden que les mesures d'estalvi previstes pel Govern provocaran la no renovació de cent trenta-sis contractes temporals. Entre els afectats hi ha facultatius, infermeres, llevadores, dietistes, logopedes, zeladors i auxiliars d'hoteleria, entre d'altres.

Els treballadors de l'Hospital Joan XXIII es tancaran cada dimarts i durant més de 24 hores a l'interior del centre per protestar contra les retallades de Sanitat impulsades pel Govern. Així s'ha decidit en l'assemblea de treballadors celebrada aquest dimecres passat, on també es va apuntar que les tancades rebran el suport dels ciutadans indignats que des del passat dimecres es troben concentrats davant de l'ajuntament de Tarragona. La primera tancada es va iniciar el dimecres al matí i es va allargar fins al migdia. Han estat 25 els treballadors que han passat la nit al rebedor de l'hospital , una xifra que segons els delegats sindicals augmentarà en les pròximes setmanes.

Després de l'assemblea d'aquest dimarts passat, uns cent-cinquanta treballadors de Joan XXIII van tornar a tallar el carrer del doctor Mallafré i van iniciar una marxa fins a la rotonda de la carretera N-240 per mostrar el seu rebuig a les retallades de Sanitat. Aquest cop, una vintena d'indignants, també van participar en la protesta.

>>> Notícia extreta de Pobleviu

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció