CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nova vaga de fam en el CIE de Zona Franca en protesta per les condicions d’internament

Divendres, 11 febrer, 2011

Concentració a Barcelona davant de l'oficina d'estrangers del c/Murcia nº42 aquest divendres 11 de Febrer a les 12h. per a donar suport a les persones que han portat a terme la protesta, i per a visibilitzar la seva lluita en el carrer i davant les institucions responsables.

Dilluns passat dia 7 vam tenir coneixement que un bon nombre de persones empresonades en el CIE de Zona Franca havia participat en una nova vaga de fam. El dimarts ens desplacem al centre i vam poder constatar que el divendres dia 4, 72 persones van iniciar una vaga de fam en l'interior del CIE. La protesta va durar fins a dilluns passat, dia que els últims que mantenien la vaga van decidir deposar-la perquè es trobaven malament.

En aquesta ocasió no hem pogut conèixer fora que estava tenint lloc aquesta vaga de fam fins que la mateixa estava finalitzant. No obstant això, considerem que és necessari donar a conèixer aquesta proposta per a combatre l'opacitat del que passa en l'interior dels CIE. I per això, hem decidit prendre el carrer de nou, per a donar-los suport, exigir el tancament dels Centres d'Internament d'Estrangers i que es posi fi a la maquinària racista de deportació de persones migrants articulada principalment mitjançant la legislació d'estrangeria.

Les persones que van participar en la protesta exigien la seva posada en llibertat, ja que consideren que és completament injust que se'ls privi de llibertat per no tenir la seva situació regularitzada. A més denuncien i denunciem des de fora que les condicions del Centre d'Internament d'Estrangers són absolutament deplorables. En l'interior del CIE els maltractaments, la humiliació, la falta de les mínimes condicions d'higiene, salut i alimentació, són la normalitat. Una normalitat absolutament preocupant i que es va allargant en el temps.

Igual que sembla que la societat ha assumit que les redades selectives i racistes, el tancament de persones migrants i la seva deportació forçosa i violenta formen part de la “normalitat democràtica”. Igual que quan han intentat imposar aquesta normalitat democràtica després de l'obertura dels CIE, després de la mort de Mohamed, o després de cada abús de poder quotidià que té lloc a l'empara de la maquinària de la deportació, nosaltres no romandrem impasibles.

Concentració contra els CIE, i contra la legislació d'estrangeria i el seu reglament en vistes d'aprovació,

Divendres 11 de Febrer a les 12h. en l'Oficina d'Estrangers del c/Murcia nº42 (Metro Navas), Barcelona

Coordinadora “Estamos EnRedadas”