CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nova vaga de fam per la readmissió de Marcos Andrés Armenteros durant el Congrés Mundial de Mòbils de Barcelona

Diumenge, 24 febrer, 2013

Treballadors i treballadores de Telefònica tornen a la vaga de fam durant el Congrés de Mòbils de Barcelona

Després del fracàs de la negociació torna la lluita per la readmissió de Marcos Andrés Armenteros, injustament acomiadat per baixes mèdiques.

La reunió entre un grup de diputats del Parlament i el director general de Telefònica Catalunya, Kim Faura, va acabar sense cap resultat. La Direcció de l'empresa manté la seva postura d'acomiadar a Marcos. Al final de la reunió els diferents portaveus dels grups polítics de ERC, PSC-PSOE, ICV-EUiA i CUP-AE van manifestar la seva obstinació a seguir defensant la readmissió de Marcos, donant suport les accions que els treballadors i treballadores de Telefònica portin a terme.

Després de les accions realitzades aquests dies, els treballadors i treballadores de Telefònica anem a intensificar les nostres lluita de cara fonamentalment al Mobile World Congress 2013 (MWC) que se celebrarà a Barcelona entre el 25 i 28 de febrer. Ens sembla del tot inhumà que les empreses de telefonia mòbil celebrin aquest magne esdeveniment sense escatimar cap luxe mentre sotmeten a les seves plantilles a acomiadaments per baixa medica, com a Telefònica-Movistar, o a ERO's com el de Vodafone, que afecta a més del 30% de la plantilla.

El 23 de febrer, a partir de les 2 de la tarda, un grup de 15 treballadors iniciaran una vaga de fam per la readimissió de Marcos fins a la fi del Congrés de Mòbils, el 28 de febrer. En aquest nodrit grup s'inclouen treballadors i treballadores de plantilla de Barcelona i Euskadi, treballadors de les contrates i subcontrates de Telefònica i companys i companyes recentment prejubilades. La vaga es realitzarà en els locals on es va realitzar l'anterior vaga de fam que va durar 23 dies, la seu del Comitè d'Empresa de Telefònica de Barcelona en el carrer de Marquès de Campo Sagrado 22. No obstant això, té previst traslladar-se a les portes del Congrés de Mòbils durant la seva celebració.

La vaga de fam es mantindrà almenys fins a la finalització del Congrés de Mòbils el 28 de febrer, moment que, d'acord amb les perspectives de negociació que s'hagin obert, es decidirà la seva continuació o no. La mateixa tarda del 23 de Febrer, els vaguistes de fam i companys de Telefònica acudiran a la manifestació prevista (Fem-los Fora! Juntes Podem!), sumant-se a la columna laboral que partirà des de la seu del Comitè d'Empresa de Telefònica.

El dia 25, primera jornada del Congrés de Mòbils, tindrà lloc una vaga de jornada completa de la plantilla de Telefònica de Barcelona convocada per CGT, COBAS i En Construcció, per a poder inaugurar com es mereix el Congrés, reivindicant la fi dels acomiadaments per malaltia i la readmissió automàtiques dels acomiadaments declarats improcedents.

La nostra no és una lluita puntual, o aïllada. És una lluita per la readmissió de Marcos però també una lluita perquè aquestes injustícies no es repeteixin en el futur. No podem permetre que grans empreses amb beneficis com Telefònica s'aprofitin de la reforma laboral per a acomiadar injustament als seus treballadors i treballadores.

Plataforma Marcos-Readmissió

La Ley de Herodes (Articulo 52d) from Anacleto on Vimeo.

Calendari Accions Mobile World Congress 2013

- Dissabte 23

16 h INICI VAGA DE FAM DE TREBALLADORS/ES DE TELEFÒNICA
18.30h Marea de marees a Pl Catalunya. La 'marea laboral' sortirà a les 17h de Telefònica (Marques de Camposagrado 22) fins a Pl. Catalunya, on s'ajuntarà amb la resta.

- Diumenge 24

18h Xerrada sobre Telefònica i el ‘poder mediàtic’ a càrrec de Pere Russinyol, de la revista Mongolia, i posterior assemblea.

- Dilluns 25

VAGA DE TELEFÒNICA
8h Convocatòria plantilla de Telefònica a Pl. Espanya
10.30h Xoriçada a la porta del MWC2013
12h Roda de premsa amb parlamentaris
13h Flashmob

- Dimarts 26

18h Judici al Capitalisme ‘Mòbil’ i sentència: cassolada popular a Pl. Catalunya.

- Dimecres 27

18h Assemblea oberta de conflictes i lluites contre acomiadaments a Pl. Espanya.

- Dijous 28

Marxa contra l'atur, la precarietat i per una renda ciutadana garantida des de Sant Vicenç dels Horts fins al Parlament de Catalunya. 17h Telefònica se suma a la Marxa a Pl. Espanya.

Per a més informació:

BLOG: http://huelgadehambreentelefonica.blogspot.com.es
FACEBOOK: Huelga de Hambre en Telefónica
TWITTER: @HHTelefonica
E-mail: huelgahambremovistar@gmail.com


Concentració de suport a Tarragona el 22 de febrer

Les seccions sindicals de COBAS i CGT de Telefónica Tarragona han convocat una concentració el divendres 22 de febrer de les 14:00h. a les 15:30h. a Prat de la Riba 32, a la qual s'han ofert a participar diverses companyes i companys participants en la vaga de fam convocada per la plataforma " Marcos Readmissió". A més tenen previst organitzar per a dilluns dia 25 un viatge a Barcelona per a participar conjuntament amb les companyes i companys de Barcelona en els actes convocats a les portes del MWC2013.


Nova vaga de fam per la readmissió de Marcos Andrés Armenteros durant el Congrés Mundial de Mòbils

JESÚS RODRÍGUEZ | 18/02/2013

Des del 4 de febrer de 2011 en Marcos i la Mari Cruz van ser acomiadats de Movistar-Telefónica. Malgrat que els jutjats laborals van dictar sentència segons la qual l'actuació de l'empresa de telecomunicacions va ser nula i improcedent, el seu director general, Kim Faura, s'ha negat a readmetre'ls malgrat la mediació que han fet partits polítics i sindicats.

El Congrés Mundial de Mòbils que se celebrarà del 25 al 28 de febrer a la Fira de Barcelona serà el marc per a la represa de les mobilitzacions de la plantilla de Movistar-Telefónica, centrades en la demanda de readmissió de Marcos Andrés Armenteros. Una quinzena de treballadors i treballadores emprendran una nova vaga de fam a partir del 23 de febrer a les 14h. El mes de novembre ell i un grup de companys de l'empresa ja van protagonitzar un llarg dejuni per aconseguir la readmissió, on a més, es reclamava la derogació del article 52d, que permet a les empreses acomiadar a persones pel fet d’agafar baixes mèdiques justificades i canvis legislatius perquè en cas d’acomiadament improcedent, sigui la persona treballadora qui esculli, si vol indemnització o readmissió.

Avui 18 de febrer al migdia, una roda de premsa que s'ha celebrat al local sindical de la plantilla ubicat al carrer del Marquès de Campo Sagrado de Barcelona, ha estat el lloc des d'on s'ha anunciat el gruix de les mobilitzacions, que inclouran també una aturada general de tota la plantilla. Han rebut el suport dels diputats David Fernàndez (CUP) i David Companyon (ICV-EUiA), així com de representants sindicals. Dijous i divendres passat a les portes de l'edifici de Telefónica-Movistar al Portal de l'Àngel de Barcelona varen fer una espectacular flashmob mentre Artur Mas, Xavier Trias i César Alierta inauguraven les instal·lacions de la seu permanent del Mobile World Congress a Barcelona.

http://www.directa.cat/noticia/nova-vaga-fam-readmissio-marcos-durant-congres-mundial-mobils


15 treballadors de Telefónica faran cinc dies de vaga de fam durant el Mobile World Congress

Protesten contra l’acomiadament de treballadors que estan de baixa per malaltia i la precarització de les condicions laborals a l’empresa

15 treballadors i treballadores de Telefónica, d’empreses subcontractades per la multinacional espanyola i també prejubilats, faran una vaga de fam de cinc dies durant la celebració del Mobile World Congress (MWC), el congrés de telefonia mòbil que tindrà lloc a Barcelona entre el 25 i el 28 de febrer. Els treballadors denuncien l’acomiadament de treballadors que estan de baixa laboral i la precarització de les condicions de treball a l’empresa. Els empleats han fet dilluns una roda de premsa [a la imatge], on hi han participat els diputats David Fernandez de la CUP i David Companyón d’ICV-EUiA, han explicat que iniciaran la vaga de fam el dia 23 de febrer a les dues del migdia i que l’acabaran coïncidint amb la clausura del MWC.

Dos dels acomiadats irregularment mentre estaven de baixa per malaltia són Marcos Andrés Armenteros i Mari Luz, per l’acomiadament dels quals cinc empleats de l’empresa de telecomunicacions ja van fer una vaga de fam de 23 dies el novembre passat. Dimecres de la setmana passada, Companyon, Fernandez i també Oriol Amorós, d’ERC, van reunir-se amb l’empresa i els treballadors i van arrencar el compromís de la direcció de Telefónica de no executar més acomiadaments per malaltia. La readmissió d’Armenteros, però, va ser un punt que l’empresa no va negociar i en el qual van deixar ben clar que “no hi havia marxa enrere”. Tot i això, membres de la multinacional van reconèixer, segons han afirmat Fernández i Companyón, que els dos acomiadaments per baixes eren improcedents.

Els treballadors també reclamen que es limiti la subcontractació i que els treballadors que pertanyen a empreses subcontractades tinguin sous equiparables als que estan directament contractats per la multinacional.

http://www.eltriangle.eu/cat/notices/2013/02/15_treballadors_de_telefonica_faran_cinc_dies_de_vaga_de_fam_durant_el_mobile_world_congress_33928.php


La Ley de Herodes (Articulo 52d) from Anacleto on Vimeo.

Attached documents