CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Noves mobilitzacions a Simon Lighting contra els acomiadaments

Dimecres, 6 juliol, 2011

La reunions mantingudes amb l'empresa, no ha suposat fins ara cap avanç. En l'última reunió realitzada el 2011.07.01, els seus representants no només no han acceptat cap de les propostes que els va fer el Comitè d'Empresa, sinó que han canviat el seu tarannà, mantenint una actitud xulesca i amenaçant i la seva intenció d'acomiadar 45 treballadors. No s'ha fixat data per seguir negociant.

Els treballadors hem decidit intensificar les mobilitzacions i les accions previstes en defensa dels nostres llocs de treball, aquesta setmana del 4 al 9 de juliol són :

* Reprendre l'enviament de correus electrònics als membres del Consell d'Administració del Holding Simon.

* Repartiment d'octavetes als ciutadans durant les concentracions.

* Concentracions a Simon Lighting de dilluns a divendres de 08.45 a 09.00 i els dilluns, dimecres i divendres de 14.00 a 14.15 hores. C / Sant Adrià 93-95

* Concentracions a les oficines del Holding del carrer Diputació, els dimarts i els dijous de 14.30 a 15.30 hores

* Manifestació a Olot de tota la plantilla amb els seus familiars, el dissabte 9 de juliol a partir de les 11,30. Els autocars sortiran de la porta de la fàbrica (C/ Sant Adrià 93-95).

SIMON LIGHTING, empresa dedicada a la fabricació de productes d'enllumenat públic, pertanyent al Holding Simon, dedicat al sector de petit material elèctric, compta actualment amb 150 treballadors / es repartits en dos centres a Barcelona i un a Madrid. Recentment, s'ha comunicat al Comitè d'Empresa la decisió d'acomiadar a 45 treballadors d'un total de 70 de l'àrea de producció, al·legant una disminució de la cartera de comandes i les elevades despeses de personal. L'any passat es va realitzar un ERO temporal i, en l'actualitat, s'està realitzant un altre.

Davant d'aquesta amenaça, el Comitè d'Empresa ha de manifestar a l'opinió pública el següent:

La disminució de la cartera de comandes, és una cosa conjuntural, a causa de la restricció de la despesa de les administracions públiques, tot i això, els ajuntaments no poden estar indefinidament sense renovar o actualitzar l'enllumenat públic.

Pel que fa a les elevades despeses de personal, ens comparen amb les fàbriques que han muntat des de fa anys a la Xina, Argentina, Brasil ... per fer els nostres mateixos productes, per la qual cosa, la comparació no és acceptable.

La necessitat de reduir la plantilla que al·lega l'empresa, s'ha estat forjant des de fa anys, externalitzant processos primer i, posteriorment, creant empreses en diferents països que són les que ara realitzen les exportacions a tercers i fins i tot a Espanya.

El drama de l'acomiadament, en el nostre cas s'agreuja per les característiques del personal afectat: la major part portem més de 30 anys a l'empresa i, més de la meitat, tenim més de 50 anys, de manera que l'acomiadament, en la situació actual, ens impedirà reintegrar al mercat laboral i, en conseqüència, per la falta d'anys de cotització, les nostres pensions de jubilació es veuran greument perjudicades.

Volem denunciar que el Holding Simon, grup que es vanagloria de tenir un caràcter familiar i català que ha estat capaç de créixer i expandir-se, ho està fent utilitzant les mateixes pràctiques que critiquem a les multinacionals estrangeres. Però a diferència de les que tanquen els centres aquí per portar la producció als seus països d'origen, Simon tanca les d'aquí per portar-ho fora. Els / les treballadors / es de Simon Lighting, no estem disposats a acceptar uns acomiadaments que considerem injustos i immorals i realitzarem totes les accions necessàries perquè l'empresa modifiqui la seva decisió.

Per a més informació: http://simonlightingenlucha.blogspot.com/