CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Noves mobilitzacions dels treballadors de Nissan contra l’Expedient de Regulació d’Ocupació

Dimarts, 11 novembre, 2008

Davant l'anunci realitzat el dia 10 per part de la Direcció de Nissan al Ple del Comitè d'Empresa, de la presentació de l'Expedient de rescissió de contractes i davant l'ordre donada als treballadors perquè no assisteixin a fàbrica els dies 11 i 12 de novembre, el Comitè d'Empresa de Nissan va decidir convocar les següents mobilitzacions:

DIMARTS dia 11: Ens concentrarem a les 11.00h a la Plaça Espanya i ens dirigirem per la Gran Via fins a les Torres Nissan a la Plaça Cerdà.

DIMECRES dia 12: Ens Concentrarem a les 18.30h en l'encreuament de Via Laietana amb Passeig de Colon (edifici de Correus), per a dirigir-nos des d'allí fins al Parlament de Catalunya.

ARA CAL SER MES CONTUNDENTS QUE MAI, TOTS/ES A LES MOBILITZACIONS

NO ALS ACOMIADAMENTS, SÍ A UN PLA INDUSTRIAL


El 7 de novembre, la Consellera de Treball va convocar a la Direcció de Nissan i als sindicats a una reunió. En aquesta reunió els sindicats vam denunciar la coartada empresarial del vehicle elèctric com solució de futur i vam plantejar una alternativa industrial concreta per a mantenir l'activitat productiva i els nivells d'ocupació actuals que és la següent:

L'engegada del vehicle comercial NSV en l'any 2009 en la planta de Barcelona. Aquest projecte ha estat desenvolupat a Nissan Barcelona i s'hi ha donat suport amb subvencions públiques espanyoles. Posteriorment, transferir aquestes produccions si és necessari al Marroc, una vegada aquesta fàbrica estigui en marxa el 2010, havent-se adjudicat un nou model per a Barcelona en aquestes dates, tal com diu Nissan. La resposta de l'empresa suposa una estafa en tota regla, tant als treballadors/as de Nissan com al govern central i autonòmic. S'han utilitzat recursos humans i econòmics espanyols per a desenvolupar el projecte i la multinacional els ha usurpat, duent-se les produccions a Japó i el Marroc.

Davant la presentació de l'ERO exigim una resposta contundent de les administracions públiques a les especulacions de Nissan, que rebutgi els acomiadaments i exigeixi la recuperació de la producció del projecte NSV, mantenint l'activitat a Barcelona. Ens mobilitzarem amb contundència i no admetrem complicitats polítiques amb l'estratègia especulativa de Nissan.

- El dia 10 ens concentrarem en la marquesina del shorter i posteriorment tallarem la Ronda del litoral en els torns de matí i de tarda.

- El dia 11 ens concentrarem des de la Plaça Espanya a les 11 h. i ens dirigirem per la Gran Via fins a les Torres Nissan a la Plaça Cerdà.

- El dia 12 ens concentrarem a Correus (encreuament de Via Laietana amb Passeig Colón) a les 18:00 hores i ens manifestarem fins al Parlament de Catalunya per a exigir la retirada de l'expedient.

Els treballadors/as de Nissan anem a lluitar per la defensa dels nostres llocs de treball i anem a respondre amb contundència a la presentació d'aquest expedient. No podem permetre que les nostres administracions permetin estafes i especulacions empresarials com les que està cometent Nissan amb la societat catalana i els seus governs, i sobretot amb els treballadors/es.

TOTS/ES A LES MOBILITZACIONS

NO ALS 1680 ACOMIADAMENTS

SÍ A UN PLA INDUSTRIAL

NO A ESPECULACIONS EMPRESARIALS

Comitès d'Empresa de Nissan Zona Franca i Montcada