CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Noves mobilitzacions per reclamar l’absolució de Núria Pórtulas

Dilluns, 7 setembre, 2009

Després d'haver-se celebrat el 13 de juliol a l'Audiència Nacional el judici a Núria Pórtulas, i després d'haver sortit el 30 de juliol la sentència condemnatòria de dos anys i mig de presó i una multa de 810 € per un "delicte intentat de col·laboració amb banda armada" (delicte en grau de temptativa), les mobilitzacions per reclamar la seva absolució no s'aturen.

Durant el judici la fiscalia no va ser capaç d'aportar en cap moment cap prova que demostrés la imputació que sostenia de col·laboració amb banda armada. Igualment, per part de la defensa es van deixar en evidència les investigacions policials, les conclusions de les quals és que la Núria Pórtulas és d'ideologia anarquista, compromesa i implicada, i que en el moment de la seva detenció liderava una campanya de solidaritat al pres Juan Sorroche, el qual estava empresonat a Madrid pendent d'extradició a Itàlia, on se'l volia processar per un delicte de terrorisme. Segons les hipòtesis policials i de la fiscalia, aquest noi formava part de la teòrica cèl·lula terrorista amb qui la Núria teòricament col·laborava.

S'ha de recordar que Juan Sorroche va ser absolt per l'estat italià de l'acusació de terrorisme. Però tot i que amb aquesta absolució s'esfondrava aquest gran indici en el que se sustentaven les investigacions dels Mossos d'Esquadra i de la fiscalia, des de l'estat espanyol s'ha continuat endavant amb el procés de la Núria conduint a la situació actual.

Aquest judici, així, no ha fet més que refermar la denúncia que des de l'Assemblea de Suport a la Núria Pórtulas es porta fent des del primer moment, i és que aquest és un procés polític i criminalitzador, amb el que es condemnen maneres de pensar contràries al poder establert; maneres de pensar que posen en dubte el model polític, econòmic i social actual.

Davant la sentència condemnatòria resultat d'aquest judici polític, es presentarà recurs davant el Tribunal Suprem aquest mateix setembre.

Per tot això, es convoca novament a la ciutadania a sortir al carrer i a continuar reclamant l'absolució de la Núria Pórtulas, ja que dins d'un estat democràtic i de dret com al que teòricament estem, no es poden permetre abusos de poder com el que il·lustra aquest cas que, malauradament, no és aïllat.

En aquesta línia, el dissabte 5 de setembre vam convocar una concentració a les 19:00 hores davant la Subdelegació del Govern espanyol a Girona a la que van assistir un centenar de persones.

Núria absolució!

Assemblea de Suport a la Núria Pórtulas