CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Núria Pòrtulas sortirà en llibertat sota fiança avui a la tarda

Dijous, 7 juny, 2007

2Així ho ha decretat el jutge de l'Audiència nacional espanyola a petició de la fiscalia2

VILAWEB - DIJOUS, 07/06/2007 - 06:00h.- Núria Pòrtulas, la noia de Sarrià de Ter detinguda el mes de febrer acusada de pertinença a banda armada, sortirà en llibertat avui a la tarda sota una fiança de 15.000 euros. Així ho ha decidit el jutge de l'Audiència nacional espanyola, Juan del Olmo, qui ha decretat aquesta mesura arran de la petició que havia fet el fiscal Miguel Ángel Carballo després de l'última declaració que va fer Pòrtulas davant del tribunal dilluns passat. Tot amb tot, Núria Pòrtulas s'haurà de presentar cada dia als jutjats de Girona.

Pòrtulas ja havia declarat a l'Audiència espanyola quan fou detinguda i li aplicaren la llei antiterrorista. La segona declaració, de dues hores, va circumscriure's a la documentació confiscada al domicili de Pòrtulas i fou concedida a petició del seu advocat, Benet Salellas, que n'ha demanat l'absolució per manca de proves inculpatòries.

L'advocat ha informat després de l'interrogatori que Pòrtulas havia explicat tots els punts sobre la documentació confiscada, que contenia retalls de premsa i fitxers informàtics. En un disc, segons l'acusació, hi havia instruccions tretes d'internet per a fabricar còctels Molotov.

Durant la declaració, Benet Salellas ha aportat al jutge les deu mil signatures i les vint-i-cinc mocions aprovades per municipis catalans (entre els quals el de Girona) en favor de la llibertat de Pòrtulas.

Des de la detenció, el 7 de febrer, hi ha hagut incomptables concentracions de suport i moltes crítiques a la gestió del Departament d'Interior.