CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

O els seus beneficis o la nostra salut. 28 d’abril – Dia Internacional de la Seguretat i la Salut al Treball

Dimecres, 23 abril, 2014

Un mantell de silenci l’oculta, però les fredes dades oficials confirmen que milers de treballadors i treballadores pateixen cada any malalties i accidents a conseqüència d’haver de treballar per guanyar-se la vida.

S’apropa un moment més de denúncia i sensibilització en la data assenyalada del 28 d’abril, fixada per la Organització Internacional del Treball (OIT) per intentar aturar aquesta veritable sagnia. I els exemples són masses en el nostre entorn més immediat. Com masses són els centenars de treballadors i treballadores mortes i afectades de greus patologies conseqüència de l’amiant només a Castelldefels, Cerdanyola del Vallès i el Prat de Llobregat. Com impossibles d’assumir són els tres treballadors/es morts cada dia a l’Estat espanyol al 2013, xifra que arriba a un mort cada tres dies a Catalunya. I com terribles són els centenars d’accidentats que han quedat amb greus patologies.

Des de la CGT de Catalunya som conscients que les xifres oficials només són la punta de l’iceberg i que reflecteixen només una petita part d’una problemàtica que es conseqüència de la insaciable cobdícia de la nostra burgesia, obsessionada en obtenir cada cop més beneficis, en el seu deliri a la recerca de la màxima productivitat, a pesar d’aconseguir-los a costa de la vida dels treballadors i treballadores.

En aquests moments d’extensió de la precarietat laboral, on les lleis permeten a molts empresaris no complir els convenis col·lectius i on són moltes les que es veuen obligades a fer hores extres i a treballar en condicions poc saludables, la sinistralitat laboral no para d’augmentar.

I continuarà augmentant desgraciadament si no diem prou. Si no cóm capaces d’organitzar-nos, plantar cara i lluitar per a que la Prevenció de Riscos entri a tots els centres de treball, des del més petit al més gran, a través d’una lluita sindical coherent i combativa, aconseguint que la vida de les persones passi per davant dels interessos del capital.

Ens hi juguem molt. Des de la CGT de Catalunya considerem que són masses companys i companyes les que han pagat un preu massa alt per tanta avarícia capitalista. El dilema és clar: o els seus beneficis o la nostra vida.

Organitzem-nos per lluitar! Prou deliri productivista a costa de la nostra salut!

Secretaria de Salut Laboral de la CGT de Catalunya

Barcelona, 28 d’abril de 2014