CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

O els seus beneficis o la nostra salut. 28 d’abril – Dia Internacional de la Seguretat i la Salut al Treball

Dimecres, 23 abril, 2014
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Un mantell de silenci l’oculta, però les fredes dades oficials confirmen que milers de treballadors i treballadores pateixen cada any malalties i accidents a conseqüència d’haver de treballar per guanyar-se la vida.

S’apropa un moment més de denúncia i sensibilització en la data assenyalada del 28 d’abril, fixada per la Organització Internacional del Treball (OIT) per intentar aturar aquesta veritable sagnia. I els exemples són masses en el nostre entorn més immediat. Com masses són els centenars de treballadors i treballadores mortes i afectades de greus patologies conseqüència de l’amiant només a Castelldefels, Cerdanyola del Vallès i el Prat de Llobregat. Com impossibles d’assumir són els tres treballadors/es morts cada dia a l’Estat espanyol al 2013, xifra que arriba a un mort cada tres dies a Catalunya. I com terribles són els centenars d’accidentats que han quedat amb greus patologies.

Des de la CGT de Catalunya som conscients que les xifres oficials només són la punta de l’iceberg i que reflecteixen només una petita part d’una problemàtica que es conseqüència de la insaciable cobdícia de la nostra burgesia, obsessionada en obtenir cada cop més beneficis, en el seu deliri a la recerca de la màxima productivitat, a pesar d’aconseguir-los a costa de la vida dels treballadors i treballadores.

En aquests moments d’extensió de la precarietat laboral, on les lleis permeten a molts empresaris no complir els convenis col·lectius i on són moltes les que es veuen obligades a fer hores extres i a treballar en condicions poc saludables, la sinistralitat laboral no para d’augmentar.

I continuarà augmentant desgraciadament si no diem prou. Si no cóm capaces d’organitzar-nos, plantar cara i lluitar per a que la Prevenció de Riscos entri a tots els centres de treball, des del més petit al més gran, a través d’una lluita sindical coherent i combativa, aconseguint que la vida de les persones passi per davant dels interessos del capital.

Ens hi juguem molt. Des de la CGT de Catalunya considerem que són masses companys i companyes les que han pagat un preu massa alt per tanta avarícia capitalista. El dilema és clar: o els seus beneficis o la nostra vida.

Organitzem-nos per lluitar! Prou deliri productivista a costa de la nostra salut!

Secretaria de Salut Laboral de la CGT de Catalunya

Barcelona, 28 d’abril de 2014

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció