Observadors espanyols confirmen la brutal repressió realitzada a El Aaiún per les forces militars i policials del Marroc
Observadors espanyols que van retornar a l'estat espanyol el diumenge 14 de novembre procedents de El Aaiún, informen de la massacre realitzada contra la població saharaui, les conseqüències de la qual són: la mort directa de saharuis, la detenció arbitrària i indiscriminada, els judicis sense proves i l'assetjament policial i militar constant a la població indefensa. Així mateix, denuncien la manipulació i censura informativa per part de la monarquia morraquí, la indiferència de la comunitat internacional, i l'actitud execrable del govern espanyol.
Javier Sopeña i Silvia García, pertanyents al col·lectiu Thawra, van arribar procedents de El Aaiún amb l'objectiu de denunciar els abusos de drets humans comesos per la monarquia marroquina contra la població saharaui dels territoris ocupats militarment. Ambdós observadors han estat testimonis de tot el succeït durant les últimes setmanes en el Sàhara Ocupat, des de l'aixecament del campament de la dignitat i posterior desmantellament, fins a la brutal repressió desencadenada de forma immediata. Han vist en primera persona com es va desmantellar el campament de la dignitat, com es van apallissar de forma salvatge a saharauis indefensos i com es van saquejar les seves pertinences. Han estat així mateix testimonis de la repressió posterior en la ciutat de El Aaiún, de la censura informativa i del control exhaustiu pels militars i policies marroquins.
Davant la incapacitat per realitzar el seu treball i per a evitar posar en risc als saharauis que els donaven cobertura, van cedir a les pressions d'ambdós governs –espanyol i marroquí- que els volien fora de El Aaiún, i van decidir retornar a Espanya per a explicar de primera mà l'ocorregut allí. Així mateix, ambdós observadors denuncien l'actitud del govern espanyol davant la massacre civil realitzada en el campament de la dignitat i posteriorment en El Aaiún. Uns successos inèdits en els 35 anys que el Sahara Occidental porta ocupat que no necessita cap investigació, sinó una posició ferma de repulsa davant la violació de drets humans comesa, i una aposta ferma per solucionar el conflicte en els termes acordats en l'acord de pau de 1991. És a dir: la realització del referèndum d'autodeterminació del poble saharaui.
www.rojoynegro.info/2004/spip.php?article32245
Vídeo de denúncia i peticions dirigit a la Comunitat Internacional, al Consell de Seguretat de l'ONU, a Creu Roja Internacional. Antonio Velázquez i Isabel Terrassa amagats encara en la ciutat de El Aaiún.
(Resistència Saharaui 14-11-2010)