CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

OCÉ explota, la UAB acomiada

Dilluns, 21 març, 2011

SUPRESSIÓ SERVEI DE REPROGRAFIA A LA FACULTAT DE TRADUCCIÓ I A LA FACULTAT DE PSICOLOGIA

Companyes, companys,

les conseqüències de les retallades continuen colpejant-nos. Acabem de saber que el servei de reprografia de la Facultat de Traducció i Interpretació i de la Facultat de Psicologia, una peça clau en el seu funcionament acadèmic des que es va fundar la facultat, es veuran suprimits físicament dels centres de manera immediata.

Aquesta mesura, que ha estat presa per l’empresa concessionària “per reduir despeses”, segons que ens han manifestat un dels seus responsables, perjudica greument les condiciones de treball a les facultats.

Tots sabem que la gran majoria d’assignatures funcionen a través de dossiers de textos en paper i que tant estudiants com professors consideren absolutament necessari el treball a partir del suport en paper, sense prejudici de l’ús de les noves tecnologies i dels suports electrònics, ja plenament integrats en la pràctica docent.

Des d’aquesta secció sindical, exigim que es rectifiqui aquesta mesura perquè, a banda de les conseqüències en les condicions laborals que eventualment puguin afectar a les companyes treballadores del servei, constitueix una alteració greu i absolutament injustificada del funcionament educatiu del centre.

Així mateix, demanem a l’Equip de Deganat que informi sobre les conseqüències que per a la facultat tindrà aquesta supressió i que faci les gestions oportunes per tal que no desapareguin aquests serveis, i que, si fora el cas, se'n pugui fer carrec la UAB (cosa que s´ha fet en altres serveis universitaris, com per exemple amb l'Hotel-Campus) i que es mantinguin el llocs de treball actualment existents.

Ens concentrarem el dijous 24 de març a les 13.00 a la plaça cívica, al davant del servei de reprografia.

Secció Sindical de la CGT - Universitat Autònoma de Barcelona


Océ explota, la UAB acomiada

Altre cop ens trobem davant la política de fets consumats a la que la UAB ens vol acostumar. A finals d’aquest mes de març Océ té previst tancar els centres de reprografia de Dret, Psicologia i Traducció, i l’acomiadament de 5 treballadores. Tot això amb el consentiment, és clar, de la UAB. L ’excusa, la de sempre, que baixa el nombre de fotocòpies fetes. El resultat d’aquesta mesura: pitjor servei i 5 famílies més a engruixir les llargues llistes de l’atur.

Es pot prescindir de treballadores que tenen una antiguitat considerable al Campus com si res? La UAB sap perfectament que pel fet de ser dona i major de 45 anys, les possibilitats d’accedir a un lloc de treball per part de les treballadores acomiadades són actualment inexistents. On és la Responsabilitat Social de la UAB?

D’altra banda, Océ ha mantingut durant anys a les treballadores de reprografia de la UAB en unes condicions salarials vergonyoses. Moltes nòmines no arriben ni a mileuristes. Mentrestant, Océ, que forma part del grup Canon, ha obtingut el quart trimestre del 2010 uns ingressos totals de 715 milions d’euros (un 5% més que fa un any). No és cert que Océ no tingui prou marge com per estalviar-se aquests 5 acomiadaments. Sí que en té. El que passa és que volen seguir augmentant els seus beneficis a costa dels nostres llocs de treball i de les nostres condicions laborals.

Els acomiadaments a reprografia no són els únics. Ja tenim constància de 3 possibles acomiadaments entre personal de capítol VI (dels que havien passat a ser fixes) i per part de Gerència s’ha anunciat que PAS interí serà enviat a casa en els propers mesos com a part del pla d’hiperausteritat impulsat pels governs, que ataquen directament a les nostres condicions laborals i a la universitat pública com a servei a la societat.

Des de la Plataforma contra el PRIM fem una crida a la mobilització en contra
d’aquestes mesures. I per començar, en contra dels acomiadaments a Océ, ens concentrarem el dijous 24 de març a les 13.00 a la plaça cívica, al davant del servei de reprografia.

No als acomiadaments!

No a les retallades!

Defensem els llocs de treball. Defensem la Universitat Pública per a totes i tots!

PLATAFORMA CONTRA EL PRIM - UAB

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció