CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Ocupació i desallotjament de la 8ª planta dels locals sindicals de Via Laietana 18, Barcelona

Dilluns, 3 maig, 2010

jpg_arton1718-fe7cf.jpg

A partir d'aquest dilluns 3 de maig, concentracions permanents en la seu de la Federació Local de CGT Barcelona i de la CGT de Catalunya, davant l'evidència que l'Administració ha claudicat davant el joc brut de CCOO i UGT en la qüestió del Patrimoni Sindical Acumulat i la pretensió de deixar a la CGT sense seu en la capital catalana.


La CGT "molesta" a l'Estat i el sindicalisme institucional: Un greu cas de tripijocs amb el Patrimoni Sindical Acumulat a Barcelona.

LA CGT S'INSTAL·LA EN LA 8ª PLANTA DELS LOCALS SINDICALS DE VIA LAIETANA 18 I LA POLICIA “ENS CONVIDA” A QUE DESALLOTGEM PER UN TRIPIJOC DEL MINISTERI DEL TREBALL I CCOO.

Des d'aquest matí del dilluns 3 de maig a les 9 hores, CGT està concentrada enfront dels locals sindicals de Via Laietana 18. Des de la CGT denunciem el tripijoc que CCOO i el Ministeri del Treball han realitzat en l'edifici dels sindicats de Via Laietana 16-18 en les plantes 7 i 8.

El patrimoni sindical acumulat a Barcelona en la Via Laietana està repartit de la següent manera: CCOO plantes de la 1 a la 6; UGT plantes 7 i 8, CGT planta 9.

Des de fa unes setmanes (Setmana Santa), en les plantes que ocupava UGT (7 i 8) s'ha començat a instal·lar CCOO, sense tenir cap concessió per part del Ministeri de Treball, ha tapat la sortida d'incendis de CGT amb una porta blindada obligant-nos a denunciar-lo davant la Guàrdia Urbana. També ha aixecat murs i parets, semblant més una fortificació militar que un local sindical.

Des de CGT hem mantingut diverses reunions amb el Ministeri del Treball i a dia d'avui tenim cedits uns 1.000 metres quadrats del Patrimoni Sindical Acumulat. El 26 de Novembre del 2007, en reunió amb el Ministeri de Treball, se'ns van prometre a CGT de Barcelona 2.870 metres quadrats. Per a poder complir amb els compromisos amb CGT, CCOO i UGT, es van posar en venda les 9 plantes de l'edifici sindical de Via Laietana, operació que no va fructificar ja que solament va aparèixer un comprador que no oferia suficients diners perquè el Ministeri de Treball ho vengués i comprar locals on situar els tres sindicats.

Per això, després de comprovar que UGT havia efectuat el seu trasllat als locals que li ha regalat l'Ajuntament de Barcelona, la CGT, el dissabte 1 de Maig del 2010 vam procedir a instal·lar-nos en la 8a planta ja que, segons se'ns havia informat des del Ministeri de Treball el 27 d'abril, aquesta planta no estava concedida a ningú, traslladant la decisió sobre la cessió de l'ús d'aquest espai a la Comissió Consultiva del Patrimoni Sindical a celebrar durant el mes de Setembre.

La mateixa nit de l'ocupació, se'ns va presentar la policia dient que desallotgéssim el local ja que aquest havia estat concedit a CCOO. Des de CGT li vam respondre que, segons la Llei de Cessió de Patrimoni Sindical Acumulat (Reial Decret 1671/1986 del 1 d'Agost), no teníem cap notificació d'aquesta concessió. Sol·licitem que se'ns ensenyés algun paper oficial on es fes cessió a CCOO del local. Davant la nostra sorpresa, se'ns ensenya un “paper oficial” amb data 29 d'abril (dos dies més tard de la comunicació que havíem rebut de que no estava atorgat) on se li dóna a CCOO la 8a planta, no així la 7a planta de la qual no es fa cap esment però també ocupada per CC.OO. Davant la notificació de concessió i la certesa d'una intervenció policial, decidim tornar al nostre local sindical de la 9a planta i començar mobilitzacions contra aquesta pantomima entre el Ministeri i CCOO.

Des de CGT volem mostrar la nostra repugnància davant la falta de paraula del senyor Enrique Heras que ostenta el càrrec en el Ministeri de Treball a Madrid de Sotsdirector General de Coordinació i Relacions Institucionals i que s'encarrega del patrimoni sindical. Ens ha mentit, ens ha enganyat i la CGT considerem que seria una vergonya que actituds com les d'aquest senyor quedessin impunes. Un càrrec públic no pot dir una cosa i estar fent altra. I molt menys amagar informació.

Federació Local CGT Barcelona


Crida de la CGT de Barcelona a tots els afiliats i afiliades

Companys/es,

El dia 1 de maig, els/les companys/es de la FL de Barcelona vam haver d'actuar en defensa del local que actualment tenim a Via Laietana. Com tots sabeu, des del Ministeri de Treball ens han estat donant llargues respecte d'unes suposades negociacions per a concedir-nos un nou local. No obstant això, hem descobert que l'autèntica jugada que preparen el ministeri i CCOO consisteix a acabar desallotjant-nos de la nostra planta i que CCOO controli tot l'edifici.

UGT va abandonar l'edifici per a traslladar-se a un construït expressament com obsequi de l'Ajuntament de Barcelona. A partir de Setmana Santa CCOO va començar a ocupar les dues plantes que UGT anava a deixar sense tenir cap concessió per part del ministeri i col·locant barreres que ens bloquejaven l'accés a aquestes plantes (fet denunciat davant la Guàrdia Urbana perquè ens obstruïa una sortida d'emergència). I el Ministeri ens seguia negant l'existència de cap acord referent a això amb l'excusa que la Comissió Consultiva del Patrimoni Sindical no s'anava a reunir fins al mes de setembre.

Per tot això decidim ocupar la 8a planta, en primer lloc, per a assegurar el nostre ús de la 9a planta i, en segon lloc, per a forçar un repartiment equitatiu de les plantes lliures.

No obstant això, en plena ocupació i amb la presència dels mossos d'esquadra, se'ns informava que el ministeri, enmig d'un gran secretisme i amb una molt sospitosa celeritat, ha concedit la 8a planta de l'edifici a CCOO. Això ens fa témer una immediata concessió de l'edifici sencer a CCOO i obliga a CGT a actuar contundent i urgentment en defensa del nostre patrimoni sindical.

Des del 3 de maig, la CGT ha de fer-se valer en el carrer. Ens concentrarem de forma permanent davant el local de Via Laietana. Queden convocats tots els afiliats i afiliades i, en particular, els delegats i delegades a fer-ho a partir de les 8 del matí. No podem faltar ningú, no podem permetre que el ministeri i CCOO es burlin de la Confederació i ens desposseeixin de l'escàs patrimoni sindical acumulat que ens han reconegut.

Tots a partir de les 8 del matí ens concentrarem permanentment als locals de Via Laietana.

F.L. CGT Barcelona


www.btvnoticies.cat

Attached documents