CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

On està el meu vot?

Dijous, 10 novembre, 2011

Jo també era un ciutadà responsable, i com a tal considerava que era el meu deure anar a votar en les eleccions. Al cap i a la fi, com deia la saviesa popular: "Si no votes, després no et queixis". I com votar cada 4 anys donant confiança il·limitada als candiats és l'única forma de participació política acceptada en la democràcia espanyola, doncs a votar.

No obstant això, en aquests últims mesos m'he vist forçat a canviar d'opinió. El meu vot de les passades eleccions no va servir per res. Jo vaig votar un programa i resulta que les decisions polítiques de més calat dels últims temps (retallades, reforma constitucional, diners il·limitats per als bancs) no estaven en cap programa. Per què van ser portades a terme? Perquè estaven en el programa del FMI, Banc Central Europeu i similars, als quals jo no he votat.

Llavors penso: De què serveix el meu vot? De patent de cors per a unes titelles que es mouen al so dels mercats?

Aquesta vegada, com ciutadà responsable, crec que he de defensar la democràcia no votant. Perquè com bon ciutadà penso que el meu vot és massa important com perquè es riguin d'ell.

* Carlos Cunquero és membre de la Secció Sindical de CGT Atos Barcelona