CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

ONO: els sindicats rebutgen per unanimitat l’aplicació de l’ERO

Dijous, 18 desembre, 2008

La Direcció de l'Empresa, no obstant això, manté la presentació de l'ERO (1.298 acomiadaments) davant l'Autoritat Laboral, la qual disposa de 15 dies per a resoldre.


CGT, al costat dels sindicats STC, CCOO, APLI i UGT, han decidit el 16 de desembre, després de 45 dies de negociació de l'ERO a ONO, que suposava una xifra d'acomiadaments de 1.298 treballadors, REBUTJAR el mateix.

Les causes al·legades per l'Empresa han estat, segons el parer d'aquest sindicat desmuntades i desautoritzades, i així mateix ho han manifestat els sindicats que han mantingut des de l'inici del procés, una postura contrària a l'aplicació d'aquest ERO, la pròpia CGT, STC, CCOO i APLI. UGT, partidària de seguir amb la negociació de les condicions de l'última proposta feta pública per l'empresa: 988 treballadors afectats, 34 dies d'indemnització per any més una quantitat lineal de 3.500 € bruts, un pla de recol·locacions durant 2009, no afectació de majors de 52 anys; finalment ha optat per acatar la decisió majoritària de la resta de forces sindicals (67 % en còmput global).

Això demostra que la unitat d'acció sindical i la ferma pressió exercida pels treballadors en les concentracions i vagues desenvolupades en tot el país des de la presentació de l'ERO, culminen amb el fet que 988 persones no han passat avui a engrossir les files de l'atur. Ara és el moment que l'Autoritat Laboral i el seu màxim dirigent polític, el Ministre de Treball Corbacho, posi en pràctica les seves declaracions i REBUTGI l'ERO que l'Empresa ONO ha presentat.

Gabinet de Premsa Confederal CGT