CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Ordre judicial de cerca i captura contra el Secretari General de la CGT de Catalunya en el marc del procés judicial del cas ’27 i més’

Dimecres, 21 febrer, 2018

Avui hem sabut que, finalment, el jutjat de Cerdanyola del Vallès que porta el procés de l'anomenat cas "27 i més" ha emès una ordre de cerca i captura contra el nostre company Ermengol Gassiot, professor del Departament de Prehistòria de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Secretari General de la CGT de Catalunya. Així, doncs, l'Ermen pot ser detingut en qualsevol moment per ser posat a disposició judicial, en haver-se negat a personar-se al jutjat a recollir cap notificació relacionada amb aquest muntatge político-judicial. Aquesta decisió sorgeix de la seva voluntat de no col·laborar amb aquest procés, que no és més que un nou i greu capítol de persecució política a aquells i aquelles que s'han significat en la lluita per la defensa dels serveis públics, en aquest cas de la universitat pública, en defensa -- per tant -- dels drets socials de les classes populars. La situació en la qual es troba ara mateix l'Ermengol és idèntica a la que han viscut aquests dies enrere algunes altres de les 27 encausades (en Carles, l'Oriol, la Cèlia), que van ser detingudes a les seves localitats per ser posades a disposició judicial.

Des de la CGT de Catalunya donem suport a la decisió de no col·laborar amb la causa que han pres l'Ermen i les altres encausades. Manifestem que la persecució que s'està duent a terme contra el nostre Secretari General és, per a nosaltres, una persecució a la nostra organització i al sindicalisme combatiu que representem. Recordem que els fets pels quals estan encausats l'Ermengol i la resta dels 27 es van donar l'any 2013 en el marc de la lluita estudiantil contra l'augment de les taxes, entre d'altres reivindicacions que comptaven amb el consens majoritari de la comunitat universitària, en el decurs de la qual es va realitzar una tancada a l'edifici del rectorat de la UAB, un tipus d'acció habitual i que forma part del repertori del moviment estudiantil a les universitats catalanes des de fa dècades. L'Ermen, com a membre de la nostra Secció Sindical a la UAB, va donar suport públicament a aquella lluita, com també van fer altres representants sindicals dels treballadors i les treballadores de la UAB.

Arran d'aquells fets, l'aleshores equip rectoral va iniciar una cacera de bruixes per la via penal, amb l'únic objectiu de perseguir políticament el moviment estudiantil i sindical de la UAB. Tant el rector de l'època, Ferran Sancho, com la vicerectora, Sílvia Carrasco, tenen responsabilitat directa en la invenció d'un conspiranoïc "entramat criminal" organitzat per a destruir la universitat, i del qual se suposa que l'Ermengol i la resta dels 27 formaven part. A causa d'això, la Fiscalia, òrgan polític de l'Estat espanyol demana per a aquestes persones, segons els casos, penes d'entre 11 i 14 anys de presó. Tot un autèntic despropòsit que constitueix el pitjor cas de repressió política en una universitat al nostre país des de les acaballes del franquisme.

Des de la CGT de Catalunya reiterem la nostra solidaritat amb l'Ermengol i amb els 27, i la nostra disposició a donar resposta de forma col·lectiva, com a organització, a aquest cop repressiu. Alhora, fem una crida a tota la nostra militància, i també al conjunt del sindicalisme combatiu i dels moviments populars a estar al costat dels 27, a desmuntar aquest procés polític, i a articular entre tots, des del suport mutu, la resposta que aquesta situació es mereix.

Volem les 27 lliures!
Si ens toquen a una ens toquen a totes!

21 de febrer del 2018

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya

dwk5i20xkaab1bv.jpg

Ordre de cerca i detenció contra l'Ermengol Gassiot, professor de la UAB i Secretari General de la CGT de Catalunya

Hem tingut notícia de que s'acaba de decretar l'ordre de cerca i detenció del nostre company Ermengol Gassiot.

En el marc d'un procès judicial contra la dissidència política, el grup d'encausades anomenats 27 i més (25 estudiants, un membre del PAS i un professor) han rebut citacions i en molts casos han estat detinguts, amb unes peticions de penes absolutament esbojarrades d'entre 11 i 14 anys de presó.

Denunciem la persecució que s’està duent a terme contra les companyes del 27 i més, que ja ha donat peu a altres detencions en les darreres setmanes i que ara s’acarnissa amb el nostre company, lluitador pels drets de les treballadores i treballadors, i per tots els drets socials, secretari general de CGT-Catalunya i de trajectòria àmpliament reconeguda a la nostra universitat. Denunciem també l’espiral repressiva que es desferma en els darrers temps a la universitat i la societat del nostre país, i en particular la criminalització de la protesta legítima.

Davant d’aquest procés judicial esperpèntic, és urgent que la rectora Marga Arboix i el seu equip de govern, com a màxims representants de la UAB, mostrin un posicionament ferm i inequívoc en contra la repressió i a favor de la llibertat d’opinió, sindical i política dins de la universitat.. Hi ha en joc el futur dels i les 27 encausades i la dignitat de la nostra universitat.

Totes ens sentim concernides per aquesta gravíssima situació.

Fem una crida a totes les persones i organitzacions a adherir-se a aquesta petició, a aplegar-se i oferit el seu suport i solidaritat!

Secció sindical CGT-UAB

fkndigdddlkacgpp.png

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció