CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

ORIZONIA està traslladant treballadors i cartera de clients a centres de treball a Viatges Barceló sense cap tipus de negociació amb sindicats. Tall de tràfic fet 19 de febrer a L´Hospitalet de Llobregat

Dimarts, 19 febrer, 2013

AVUI DIMARTS 19 DE FEBRER

TALL DE TRÀNSIT FET A LES 14 HORES 19 DE FEBRER DAVANT DEL EDIFICI Orizonia

Imatge del tall de tràfic: no al tancament d´ORIZONIA 19-3-2013

Imatge CGT no al ERO a grup ORIZONIA

A LA GRAN VIA AMB PLAÇA EUROPA 17, DE L'HOSPITALET DE LLOBREGAT

Orizonia està Traslladant TREBALLADORS I CARTERES de clients a CENTRES DE TREBALL DE VIATGES BARCELÓ SENSE CAP TIPUS NI DE NEGOCIACIÓ AMB ELS SINDICATS. AQUESTS TRASLLATS ELS AQUESTA REALITZANT A BARCELONA, MADRID, PALMA I ESTEM CONFIRMANT SI està succeint A MÉS LLOCS DE L´ESTAT.

Aquest matí és que aquesta traslladant treballadors de l'empresa Orizonia a centres de treball de Viatges Barceló amb les carteres de clients, d'aquesta manera deixen als 5000 treballadors en una situació d'indefensió de cara al futur, ja que els actius, és a dir les carteres de clients, s'estan traspassant a una altra empresa sense cap informació i al més vell estil caciquil.

Després de la decisió el passat divendres dia 15 de febrer de la propietat de Orizonia d'acollir l'article 5 bis de la llei concursal i els fets esdevinguts aquest mateix dia, l'empresa ha comunicat als seus empleats mitjançant un correu electrònic, ahir dilluns 18 de febrer , que "ja no hi ha una solució global" i que "els esforços s'estan centrant a buscar solucions parcials per empreses, la venda pot salvar el major nombre de llocs de treball possible".

Aquesta breu comunicació es produeix després que la situació del grup hagi transcendit a l'opinió pública mitjançant la difusió en els mitjans de comunicació de la situació de preconcurso de l'empresa i de les nombroses incidències que des de divendres 15 han succeït: Tancament i posterior obertura d'oficines, suspensió d'alguns vols, problemes amb les reserves hoteleres etc.

D'aquesta manera, a través dels mitjans, és com els treballadors estan rebent la informació que l'empresa encara no ha facilitat a les organitzacions sindicals amb representació en el grup. Aquest fet revesteix encara més gravetat, si tenim en compte que des del dia 6 de febrer s'hagi constituïda una taula de negociació amb participació del conjunt d'organitzacions sindicals per a la negociació d'una proposta de viabilitat (ERTE) i dóna una idea de com es ha gestionat aquesta situació per part dels propietaris d'Orizonia.

Des de CGT reiterem la nostra denúncia sobre el menyspreu amb el que s'està tractant a un col · lectiu de prop de cinc mil treballadors que a data d'avui dia 19 de febrer, desconeixen ni tan sols si cobraran les nòmines corresponents a aquest mes i molt menys si van a mantenir el seu lloc de treball, on i de quina manera.

El nombre de treballadors que es poden veure afectats per aquesta decisió és similar o superior al dels treballadors d'Iberia i contribueix al deteriorament de la imatge d'un sector com el turístic que se suposa un dels motors econòmics del país.

CGT exigirà totes les responsabilitats legals tant laborals com penals que consideri oportunes, davant d'una situació que abocarà a l'atur a milers de treballadors. Considerem que s'està jugant amb les condicions de vida d'aquestes famílies com en un tauler d'escacs en què els gestors d'Orizonia, els suposats compradors d'Orizonia, Globalia, La Comissió Nacional de la Competència i les institucions polítiques no han pogut o no han volgut possibilitar una solució que salvaguardés els llocs de treball i el manteniment de l'activitat.

Ara als treballadors d'Orizonia no ens queda altre camí que el de la denúncia pública i la mobilització perquè la societat sigui conscient d'aquest nou escàndol i de les paraules buides de polítics, empresari i institucions financeres, que a l'hora de la veritat no dubten a carregar el pes del seu irresponsablidad, quan no mala fe, en els treballadors.

Federació de Transports de la CGT,

Sindicat de Transports de CGT Barcelona,

Secció Sindical de CGT a Orizonia-Barcelona

Barcelona 19 febrer 2013

Imatge del tall de tràfic: no al tancament d´ORIZONIA 19-3-2013