CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

OSP… ja estan aquí

Dimarts, 30 abril, 2013

Acaba el mes abril i es compleix el termini donat pel Ministeri de Foment per a aplicar els seus plans de desmantellament dels serveis públics de Mitja Distància. Ja no podem parlar que estigui en risc el nostre futur, ara estem parlant del present. Aquest pla forma part d'una ofensiva de desmantellament i privatització sense precedents, vinculada a la fragmentació de RENFE i ADIF, la liberalització del transport de viatgers, els tancaments de dependències i tallers, el lloguer dels nostres trens als operadors privats, etc. Un atac que afecta a tots els serveis, a tots els treballadors i a totes les empreses ferroviàries.

L'eliminació de serveis i la supressió de parades que contempla aquest pla comportarà el tancament d'estacions i probablement de línies. Les conseqüències per als treballadors són evidents, encara que no s'estigui parlant d'això: els sobrem ferroviaris, el que suposa modificació de condicions laborals, eliminació de drets i, sobretot, acomiadaments i trasllats forçosos.

Des del SFF‐CGT ens hem enfrontat a aquesta situació duent un discurs clar a la societat, ens hem dirigit a totes les instàncies polítiques, hem explicat la situació als partits i a la ciutadania, a la premsa, a les diferents administracions afectades: Ajuntaments, Diputacions, Parlaments autonòmics. Hem donat xerrades, hem mantingut reunions, hem analitzat els perills i hem fet propostes.

També hem presentat Comissions de Conflictes, posant en evidència l'afectació que en cada territori té el pla de limitació de les Obligacions de Servei Públic i vinculant-lo als altres aspectes d'aquesta agressió al ferrocarril i als nostres llocs de treball.

Tot aquest treball ens hem vist forçats a realitzar-lo en solitari, sense trobar la resposta que hem reclamat a nivell estatal tant als sindicats com als Comitès Generals de RENFE i ADIF.

Ens hem tornat a dirigir a ells per a plantejar la defensa conjunta del ferrocarril i dels ferroviaris, proposant un calendari de mobilitzacions a nivell local i estatal, amb tancaments i concentracions, una manifestació, Comissions de Conflictes, vagues i aturades.

No és el moment d'analitzar la situació, és el moment de defensar-se, i si el Comitè General i la resta d'organitzacions no donen una resposta als treballadors, des de CGT sí estem disposats a fer-lo.

Sector Federal Ferroviari de la CGT (SFF-CGT)

http://www.sff-cgt.org

Attached documents