CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Pandora 3: Nou atac repressiu contra el moviment llibertari. Comunicat SP CGT Catalunya

Dimecres, 28 octubre, 2015

Durant el dia d’avui, 28 d'octubre, s’estan produïnt fins a 9 detencions de persones de l’entorn llibertari i escorcolls en domicilis i ateneus dels barris de Sants, Sant Andreu, Gràcia i Manresa. Segons informacions periodístiques es tracta d’una nova fase de l’Operació Pandora, que s’afegeix a la posterior Piñata.

Estem, doncs, davant un nou acte d’una operació político-repressiva iniciada pel cos de Mossos d’Esquadra i actualment sota el control de l’Audiència Nacional. Aquest tribunal segueix el fil blau de la història mantenint el mateix comportament que el Tribunal d’Ordre Públic franquista que el va precedir.

La línia argumentativa per a legitimar socialment aquestes operacions creua les fronteres del surrealisme: es presenten llibres “sospitosos”, llibretes amb llargues actes d’assemblees o tenir software de seguretat com “indicis”. Es pretén, doncs, criminalitzar tota una ideologia associant-la a un enemic interior que cal combatre.

No és anecdòtic que el primer fil d’aquesta operació neixi del cos de Mossos d’esquadra, és a dir, del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya. L’actual govern provisional ha mostrat una línia molt agressiva contra treballadores en vaga, moviments socials i, en general, tota forma de protesta organitzada al carrer.

Encara hem de suportar veure l’hipocresia en la cara d’Artur Mas demanant solidaritat quan ell mateix és el primer botxí pel poble treballador català. Quan la Generalitat continua personant-se en judicis de vagues com a acusació particular demanant més presó que la mateixa fiscalia, quan és responsable directe de les condemnes de presó a manifestants davant el parlament o en judicis per conflictes socials dels qui protesten contra retallades o abusos de poder.

Parla l’actual govern de ‘desobediència a l’estat espanyol’. Ja veiem que aquesta desobediència als tribunals estatals és a la carta: Si és contra el poble, mà dura mani qui mani.

No és d’estranyar, en aquest context de combat a la dissidència des del Poder, que després d’identificar el moviment llibertari com un sector no domesticat es procedeixi a actuar com estem veient.

Des de la CGT de Catalunya volem manifestar:

- El nostre suport als col·lectius i persones criminalitzades i reprimides per construïr un món nou lliure i solidari.

- Denunciar l’aparell repressiu estatal i la complicitat activa dels Mossos d’esquadra i la conselleria d’Interior.

- Requerim la derogació de la legislació "antiterrorista" i la dissolució de l'Audiència Nacional.

- Fer una crida a participar en les mobilitzacions solidàries que es convoquin. La primera d'elles, avui 28 d'Octubre a les 20h a la Plaça del Diamant, Gràcia, Barcelona. (Cartell concentració en document adjunt)

Amunt les que lluiten!

Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya

28 d'octubre de 2015

>>> Més informació a la Directa:
Operació dels Mossos d'Esquadra i l'Audiència Nacional espanyola contra el moviment llibertari
https://directa.cat/operacio-dels-mossos-desquadra-laudiencia-nacional-espanyola-contra-moviment-llibertari
Més de 2.000 persones reclamen la llibertat de les nou detingudes en l'operació contra el moviment anarquista

Més informació:

- ABOUT.ME CGT CATALUNYA

- Lluites sindicals i imputacions afiliats/des CGT: