CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Part del professorat de la UAB es suma a la vaga del 17-N

Divendres, 21 octubre, 2011

MANU SIMARRO / 20/10/2011 / www.directa.cat

El Comitè d'Empresa del Personal Docent i Investigador (PDI) laboral de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha aprovat el 20 d'octubre per unanimitat sumar-se a la vaga del 17 de novembre, convocada per la Primera Assemblea General d'Universitats Catalanes, el 8 d'octubre a la Plaça Universitat de Barcelona.

La decisió -presa amb els 27 vots a favor dels delegats de CCOO, CGT, CSIC i UGT- és la primera reacció d'un comitè d'empresa a la decisió presa per les assemblees. El Personal d'Administració i Serveis (PAS) encara no s'ha pronunciat al respecte, però ho farà en els pròxims dies. El 24 d'octubre -a les 13h- tindrà lloc una assemblea del professorat contractat a la Sala de Juntes de la Facultat de Lletres de la UAB, i el 26 d'octubre l'assemblea serà conjunta del PAS i el PDI.

Hores d'ara, l'únic sindicat que s'ha pronunciat a favor de la vaga és la CGT, que ja ha anunciat que es sotmetrà a la voluntat de les assemblees i convocarà, el 17 de novembre, vaga a totes les universitats catalanes.

* Notícia extreta del Setmanari Directa


Nota de premsa: 21/10/2011

LA VAGA DEL 17-N DE LES UNIVERSITATS PÚBLIQUES CATALANES VA REBENT SUPORTS

La vaga general d'universitats del proper 17 de novembre promoguda per la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) va sumant suports. El darrer ha vingut del Comitè d'empresa del personal docent i investigador (PDI) de la Universitat Autònoma de Barcelona que, reunit en plenari extraordinari ahir dijous 20 d'octubre, va acordar per unanimitat afegir-se a la convocatòria de vaga de la PUDUP. Tots els delegats presents en el plenari, pertanyents a les quatre seccions sindicals amb representació en el Comitè (CCOO, CGT, CSIF i UGT) han recolzat la convocatòria.

Aquesta decisió del Comitè d'empresa del PDI a la UAB arriba només un dia més tard de que el Consell de Govern de la UAB aprovés unes línies generals del pressupost de l'any 2012 que contemplen una retallada en 20 milions d'euros en la despesa, 11 milions dels quals en massa salarial (capítol 1). Aquesta retallada suposarà la no renovació del contracte de centenars de professors, investigadors i personal d'administració.

Contactes: Ermengol Gassiot (662 287 757) i Xavier Doménech (619 022 200)

Més informació:

http://reconstruimlapublica.wordpress.com/

Twitter: @UniPrecaria

Facebook: Universitat Precària

Attached documents