CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Pedro Álvarez: 19 anys de corrupció judicial

Dissabte, 17 desembre, 2011

El 15 de desembre va culminar la campanya "19 anys sense Pedro" que va començar l'11 de setembre i que des de llavors ha convocat una desena d'actes. Quatre-centes persones van tornar a reivindicar pel centre de Barcelona un cop més l'assassinat de Pedro Álvarez a mans d'un policia a l'Hospitalet, aquesta vegada posant l'accent en la complicitat de la justícia en l'encobriment d'aquest tipus de casos, que no són aïllats com ja demostra la plataforma des que es va crear el 1992.

La manifestació, que va començar a la Plaça Universitat de Barcelona i va acabar a la Plaça Sant Jaume, va ser com sempre vigilada per un ampli dispositiu policial constantment escridassat pels manifestants a causa de la desproporció de mitjans emprats en una manifestació completament pacífica. Durant la mateixa es van cridar consignes que van recordar també casos d'abús policial com el emprès a Jonathan Carrillo, assassinat per les agressions rebudes de quatre policies locals a Terrassa o Patricia Heras, que va acabar suïcidant per no seguir suportant la pressió judicial de la qual mai va ser culpable. Com ja s'ha demostrat, aquests casos mai han estat nous: el pare de Pedro Álvarez recopilar en tan sols un mes quinze casos d'abús policial publicats en premsa oficial.

En el seu discurs final Juan José Álvarez va fer al·lusió a les pressions que segueix tenint la plataforma, només un exemple del que la societat catalana haurà de suportar en els propers anys, emmarcada en un sistema que augmenta la infraestructura policial, però retalla totes les altres, un sistema que justifica el desallotjament violent de centenars de persones que reivindiquen els seus drets a la Plaça Catalunya per instal·lar després una pista de gel amb ànim de lucre.

Diversos mitjans alternatius i locals van cobrir la notícia, que va estar activament comentada en xarxes socials com Facebook o Twitter, una xarxa en la qual es van publicar centenars de tweets acompanyats per hashtags com # 19AnysSensePedro , # JusticiaXPedro o # AbusoDePoder . La plataforma denuncia que pocs mitjans globals recullen últimament aquest tipus de notícies, patrocinats com estan per les multinacionals i el mateix estat, tot i ser una de les reivindicacions completament vives més antigues de tot Europa.

Juan José Álvarez i tota la família i amics / es de Pedro agraeixen àmpliament la participació a totes les persones que s'han implicat alguna vegada en el cas i en especial a tots els artistes, periodistes, fotògrafs / es, col·lectius, sindicats i persones anònimes que segueixen dia a dia compromesos amb el cas de Pedro Álvarez i amb tots els casos d'abús de poder a Espanya i adverteix que la lluita no només no s'aturarà sinó que cada any anirà a més.

http://plataformapedroalvarez.com/2011/12/pedro-alvarez-19-anos-de-corrupcion-judicial/