CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Per a CGT-PV l’anunci de tancament de RTVV és un clar menyspreu als drets de les i els valencians

Dijous, 7 novembre, 2013

La Confederació General del Treball del País Valencià s'oposa rotundament al tancament de la radiotelevisió autonòmica. A més, assenyala al Consell valencià com un govern llastrat per la corrupció i de mètodes autoritaris que no només gestiona en contra de la classe treballadora, sinó que és incapaç de respectar qualsevol límit democràtic. Així ho ha demostrat actuant enfront de la sentència que anul·la l'ERO a RTVV i saltant-se descaradament la legalitat que diu defensar a l'anunciar el tancament d'aquest servei públic.

Enfront dels plans d'acabar amb els drets adquirits de les i els treballadors, la CGT-PV crida a la desobediència i se suma a les mobilitzacions en defensa dels llocs de treball.

Ignorant la sentència que anul·la l'ERO i que suposa posar en el seu lloc al Consell després de l'acomiadament col·lectiu il·legal d'un miler d'empleats i fent xantatge a la població del País Valencià a l'afirmar que aquesta és la manera de salvar altres serveis públics… així és la forma d'entendre la política del Govern valencià.

Enfront d'això, la CGT-PV destaca la importància d'una empresa pública la comesa de la qual hagués d'haver estat la promoció de la cultura i la llengua pròpies, el respecte a la singularitat del País Valencià, la formació en el coneixement de les arrels i la vertebració del territori. Tot això gràcies al treball de professionals el saber fer dels quals havia d'estar al servei de totes i tots els valencians i que havia d'haver-se garantit mitjançant contractacions objectives, estables i respectuoses dels drets laborals.

No obstant això, RTVV ha estat instrumentalitzada políticament, usada com corretja de transmissió de les consignes del govern de torn i, en conseqüència, convertida pels seus dirigents en un niu de corrupteles, en una empresa pública saquejada, maltractada, on la censura, el nepotisme i fins i tot l'assetjament sexual han campat a pler.

En aquest sentit, la CGT-PV manifesta el seu rebuig a la pèssima gestió política i econòmica que ha dut a la televisió i ràdio públiques valencianes a la situació actual, i distingeix al Consell i a les successives Direccions de RTVV com culpables.

CGT insta a que es depurin responsabilitats, que es compleixi la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana i retornin al seu lloc de treball les 952 persones acomiadades il·legalment, i que es lluiti en defensa de l'ocupació pública i de qualitat. Es tracta d'assegurar el dret del poble valencià a comptar amb un mitjà de comunicació públic i democràtic, mitjà la gestió del qual hauria de portar-se a terme en clau obrera i col·lectiva. Aquest és el futur

Confederació General del Treball del País Valencià València

6 novembre de 2013

http://www.cgtpv.org/Per-a-CGT-PV-l-anunci-de-tancament.html

>>> Blog Secció Sindical CGT RTVV: http://cgtrtvv.blogspot.com.es/


CGT-PV aposta per l’autogestió de RTVV i crida a participar en les manifestacions contra el tancament de l’ens públic

El Comitè Confederal de la CGT del País Valencià, reunit en sessió plenària en el dia d’avui, ha aprovat per unanimitat un dictamen de reconeixement i suport al conjunt de la plantilla de RTVV per la seua solidària i exemplar actuació després de l’anunci del seu tancament per part de la Generalitat Valenciana.

El Comitè Confederal de la CGT-PV condemna tant el tancament de la nostra radiotelevisió com la lamentable i corrupta gestió duta a terme en l’ens públic pels responsables del PP. En eixe sentit, la Confederació General del Treball es reafirma en la reivindicació d’una televisió pública, de qualitat i en valencià, on tinguen cabuda totes les opinions i manifestacions polítiques, socials, sindicals i culturals.

La CGT-PV valora especialment la resposta que els treballadors i treballadores de la RTVV han donat a la comunicació del tancament, realitzant la informació oberta i plural que fins ara havien tingut vetada i demostrant que un mitjà de comunicació públic ha d’estar al servei de la societat i no al del partit governant a cada moment, que és el que ha succeït amb la gestió del Partit Popular.

Amb l’exemple que està donant la plantilla de la televisió valenciana s’ha tornat a posar de manifest que la classe treballadora és la que fa funcionar les empreses i la que crea la riquesa d’un país, sent capaç d’autogestionar eficaçment els seus centres de treball al marge dels directius nomenats per l’Estat o el Capital.

El cas de RTVV és el més proper que tenim, però abans ja s’ha vingut produint aquest procés d’autogestió com a resposta als desastres del capitalisme a Argentina o ara mateix a Grècia. Açò sense oblidar la lliçó històrica oferida pels treballadors espanyols durant l’etapa revolucionària 1936/39, en la qual l’anarcosindicalisme va demostrar al món que era possible una societat sense explotats i explotadors.

Des de CGT-PV recolzem eixa televisió participativa i plural que ha sorgit després de l’anunci del tancament i animem al conjunt del personal de RTVV a mantenir i millorar el procés de gestió social. Així, considerem imprescindible que totes i tots els treballadores, tant els que van ser acomiadats i ara tornen a guanyar el seu lloc de treball amb l’anul·lació de l’ERO, com aquells que han continuat en l’empresa, es posen a realitzar la informació que la societat valenciana demanda. Els acomiadats sempre van seguir sent de RTVV i ara que la llei els ha donat la raó tenen el dret i el deure d’estar en el seu lloc, col·laborant en aquesta nova televisió que la societat celebra i recolza.

També creiem que l’oportunitat del succeït amb RTVV ha de fer-nos reflexionar sobre la necessitat que el conjunt de la societat i les seues organitzacions estiguen molt més actives del que han estat al País Valencià en la defensa dels drets i llibertats democràtiques.

Finalment, des del Comitè Confederal de la CGT-PV, ens sumem a la convocatòria de manifestacions en les tres capitals valencianes d’aquest pròxim dissabte, 9 de novembre, i cridem a tota la nostra afiliació i a la resta de la societat valenciana a secundar les mobilitzacions de la plantilla de RTVV i a recolzar la continuïtat de la televisió pública valenciana, sota el control i gestió dels propis treballadors i de totes les organitzacions que representen la pluralitat social. Informem a més que treballadors i treballadores de Telemadrid acudiran a recolzar a RTVV.

Comité Confederal Confederació General del Treball del País Valencià

València, 8 novembre de 2013

http://www.cgtpv.org/CGT-PV-aposta-per-l-autogestio-de.html


EL COMITÉ D’EMPRESA EMPLAÇA ALBERTO FABRA A NEGOCIAR LA VIABILITAT DE RTVV

El Comité d’Empresa de RTVV es reafirma en la viabilitat i sostenibilitat de la radiotelevisió pública dels valencians i desmenteix les afirmacions fetes este matí pel President de la Generalitat.

- No és cert que la sentència comporte una despesa de 40 milions d’euros. Ben al contrari, la reincorporació immediata del miler de despatxats suposa en estos moments el reintegrament de part de les indemnitzacions rebudes pels treballadors i això dóna un marge per negociar un futur viable.

- No és cert que s’haja esgotat el temps de la negociació. La negociació forma part de l’exercici polític i renunciar a ella és evidenciar el fracàs com a governants.

- No és cert que els treballadors no hagen volgut negociar. Ben al contrari, la sentència del TSJ estableix com a fet provat que ha sigut l’empresa qui no ha tingut cap voluntat negociadora i eixe ha sigut un dels motius de la nul.litat.

- El president de la Generalitat ha intentat enfrontar els treballadors de RTVV amb la societat. No s’ha de triar entre sanitat, ensenyament i mitjans públics de comunicació. Aquest Consell, amb les seues decisions balafiadores no té autoritat moral per posar en eixe dilema als valencians. No és cert que els valencians hagen de triar entre l’educació pública i la radiotelevisió autonòmica. La ràdio i la televisió també eduquen, especialment en la nostra llengua, una tasca que ens ve encomanada pel mateix Estatut d’Autonomia. També som un servei social públic, amb capacitat per a vertebrar i donar veu a la societat.

Si es tanca RTVV, els valencians perdran visibilitat mediàtica, una eina fonamental de foment de la llengua i la cultura dels valencians, tota la informació de proximitat que ofereix una empresa pública, els esports, l’oratge, la cobertura que fa Nou Ràdio i Nou de les nostres festes i tradicions, la programació infantil i el major arxiu audiovisual valencià, que el Consell de Cultura ha demanat que siga considerat Bé d’Interés Cultural.

Els treballadors no anem a tancar RTVV. Anem a mantindre en tot moment les emissions de la ràdio i la televisió pública amb dignitat i professionalitat.
Animem a ajuntaments, organitzacions socials i cíviques, entitats festeres, clubs esportius i associacions de tota mena a expressar el seu suport al manteniment de RTVV i que ens facen arribar els seus acords a comite.rtvv.presidencia@gmail.com

El Comité d’Empresa continuarà treballant, com ha fet fins ara, per defensar una RTVV pública. De la viabilitat i la seua dimensió emplacem al President de la Generalitat i als grups parlamentaris a establir una negociació basada en la sostenibilitat i la rendibilitat social.


Emissió en directe de Canal 9

Podeu seguir l'emissió de Nou --la nova marca de Canal 9--, que emet una programació especial contra el tancament de RTVV pel govern valencià d'Alberto Fabra, des del link:

http://www.vilaweb.cat/noticia/4154394/20131106/emissio-directe-canal-9.html

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció