CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Per a la CGT, la seguretat en el ferrocarril és prioritària

Dijous, 1 agost, 2013

Aquest 31 de juliol, CGT havia convocat una jornada de vaga dintre de tot el sector ferroviari davant de les múltiples agressions a les quals està sent sotmès: segregacions, liberalitzacions, privatitzacions, plans de seguretat deficients, etc...; no obstant això i a causa del tràgic accident ferroviari de Santiago de Compostel·la, en un acte de respecte a totes les víctimes i a tots els seus familiars, hem posposat aquestes mobilitzacions previstes, sense que això suposi que ens hàgim plegat a les decisions que tinguin perfilades per a acabar amb el model de ferrocarril públic i social.

Han transcorregut set dies des de la tragèdia, sent moltes les interpretacions sobre la mateixa, incidint en la majoria de les declaracions sobre la culpabilitat, exclusiva, del maquinista del tren sinistrat, defugint, en la majoria dels casos, el debat sobre les deficiències dels sistemes de seguretat, la urgència política per inaugurar noves línies i les responsabilitats que es puguin derivar.

CGT sempre s'ha compromès amb la seguretat, així com amb la formació i la salut, entenent que per a garantir-la és imprescindible que els Plans Anuals de Seguretat estiguin dotats de tots els mitjans necessaris per a això. Precisament per aquesta falta de mitjans, CGT ha estat l'única organització sindical que no ha signat el Pla Anual de Seguretat en la Circulació d'ADIF.

També hem de recordar que quan van aprovar la Llei del Sector Ferroviari, a la qual també ens vam oposar, indicàvem que això suposaria una incidència negativa en la Seguretat per trencar-se el sistema integrat comú a vehicles i infraestructura.

Des de CGT exigim el màxim rigor en les investigacions de les causes de l'accident de Santiago, des de les diferents Comissions de Seguretat en la Circulació (Comissió General‐Comissions Tècniques Sectorials‐Comissions Territorials) exigint que es delimitin les responsabilitats i que s'iniciïn els treballs precisos per a garantir la Seguretat en totes les línies ferroviàries, tant les d'alta velocitat com les de xarxa convencional.

Des de CGT ens hem dirigit als Comitès Generals d'Empresa de ADIF i RENFE OPERADORA, sol·licitant la convocatòria extraordinària d'aquests Comitès, per a l'adopció de quantes mesures sindicals i/o jurídiques es considerin oportunes i s'aclareixin totes les circumstàncies causants del tràgic accident.

Sector Federal Ferroviari de la CGT

http://www.sff-cgt.org

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció