CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Per la justícia social. Les persones abans que el capital. Derogació de les reformes laborals, JA!

Dijous, 1 juliol, 2021

 

 

Concentració a Barcelona.

Dimarts 6 de juliol a les 12 h en Subdelegació del Govern.

 

Les reformes laborals dels governs de Rajoy i Zapatero, després de 2 anys del govern suposadament progressista del PSOE i Unidas-Podemos, no han sigut derogades ni modificades substancialment.

Les reformes laborals, lluny de millorar la qualitat de vida de les persones treballadores, han ajudat a consolidar un mercat laboral basat en la subcontractació, l’especulació i la temporalitat, que no ha acabat amb l’atur i l’únic que ha aconseguit és que l’estabilitat laboral només sigui possible en períodes continus d’intermitència.

A més a més, les reformes laborals han generat un augment de la sinistralitat laboral fins a arribar a nivells indecents: en un any amb pandèmia, confinament total, molta gent teletreballant o en ERTO, més de 225.000 accidents laborals i 650 morts, sent Catalunya la 2a comunitat amb més morts. A aquestes dades hem d’afegir les conseqüències que generen molts accidents: incapacitats permanents i minusvàlues.

Les modificacions puntuals a aquestes dues Reformes Laborals, la de Zapatero en 2010 i la de Rajoy en 2012, no serviran de res. CGT aposta per la derogació totalment per evitar acomiadaments massius una vegada s’acabin els ERTO de la pandèmia, les indemnitzacions de misèria en caso d’acomiadament, l’increment de la temporalitat que impedeix a la gent poder desenvolupar projectes de vida dignes, el desmantellament de la negociació col·lectiva, la manca de supervisió per part de l’autoritat laboral en els ERO i la rebaixa pel que fa als seus requisits.

Hem d’exigir a l’administració estatal una derogació total de les dues reformes laborals i a la Generalitat de Catalunya un increment de recursos humans i materials per fer front, de forma àgil i contundent a la xacra dels accidents laborals.

 

 

Exigim la retirada de les reformes laborals i unes condicions dignes i justes de treball.

Les persones abans que el capital!

 

Més info en: https://www.cgtbarcelona.org/noticia/derogacio-de-les-reformes-laborals-ja/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció