CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Per la llibertat d’expressió i contra la possible obertura de diligències a Kaosenlared

Dimecres, 6 octubre, 2010

Comunicat del Col·lectiu Kaosenlared contra els intents de criminalització del dret la lliure informació i de la nostra tasca informativa.

Fa ja més d'un any que certs sectors vénen intentant criminalitzar el dret a la lliure informació d'aquest i altres mitjans alternatius en l'estat espanyol, en una actitud més pròpia d'una dictadura que d'un estat suposadament democràtic. Tals sectors pretenen lligar la nostra activitat periodística i de lliure debat polític, cultural, social i ideològic amb activitats il·lícites que vulneren la legalitat i fins i tot els drets humans. Des de Kaosenlared.net, volem denunciar, una vegada més, aquests moviments de naturalesa exclusivament política i que pretenen apaivagar les veus lliures i independents en l'espectre informatiu de l'estat espanyol.

Aquesta escalada repressiva, clarament antidemocràtica, ha tingut la seva culminació, segons hem pogut saber per les informacions que es vénen manejant en els últims dies, en la petició realitzada per l'Ajuntament de Barcelona a la fiscalia perquè s'obrin diligències contra Kaosenlared.net i altres webs de contrainformació, a objecte d'investigar una presumpta apologia de la violència comesa per les esmentades webs, a través de la qual poder actuar legalment contra nosaltres, atemptant contra la llibertat d'expressió, i promovent, tal qual ha reconegut la senyora Assumpta Escarp, el tancament de les webs.

Tanmateix, els qui s'han embarcat en tasca tan antidemocràtica, han de saber que de poc els servirà atemptar mediàticament i fins i tot jurídicament contra Kaosenlared.net i els altres mitjans assenyalats per l'Ajuntament de Barcelona: si aquest mitjà fos tancat, vulnerant tota la legislació espanyola i internacional en matèria de llibertat d'expressió, altres mitjans recolliran el testimoni i continuaran la batalla per la llibertat d'opinió. El seu propòsit, en tot cas, només servirà per demostrar, una vegada més, que la democràcia en l'estat espanyol ni està, ni se l'espera.

Aquest intent de posar límits a la llibertat d'expressió sembla ignorar a més que existeix una legislació sobre això, legislació que experts en aquests temes han exposat en diferents mitjans de comunicació aquests dies. Una legislació que bolca la responsabilitat dels fets imputables en els autors dels articles, i no en els mitjans|medis que serveixen com a simple mecanisme de transmissió dels mateixos. L'apologia de la violència, a més, sol té encaix en el Codi Penal si es realitza per motius racistes, antisemites o ideològics, segons disposa l'article 510 i justament el nostre mitjà és exemple en la defensa dels drets de les minories i de respecte per a totes les ideologies democràtiques. Pel que entenem que no se'ns està perseguint precisament per tals motius, si no més aviat per una cosa molt més concreta: per ser un mitjà de comunicació al servei de l'esquerra revolucionària que no poden controlar ni manejar al seu antull els lobbys de pressió capitalista.

Les informacions i opinions publicades en Kaosenlared.net no poden ser controlades per cap grup de pressió mediàtica vinculat al poder capitalista, més enllà de la nostra pròpia voluntat editorial. El que ells silencien, nosaltres ho publicitem. El que ells veten, nosaltres l'impulsem. El que ells censuren, nosaltres ho publiquem. Sobre el que ells menteixen, nosaltres diem la veritat. Als que ells volen callar, nosaltres els donem veu. Som tot un perill, sens dubte, per als eterns defensors del pensament únic. No ens estranya gens aquesta situació que estem travessant.

Des de Kaosenlared.net entenem que se'ns vulgui "tallar les ales", i fins i tot podríem arribar a entendre que se'ns volgués clausurar, a causa de l'emergent potència que hem demostrat en els últims temps, a la veracitat de la nostra informació i a la pluralitat dins de l'espectre de l'esquerra anticapitalista que tenim a bé representar. L'enorme creixement mediàtic que venim tenint en les últimes dates no ha pogut passar desapercebut per a qui fan de la llibertat d'expressió un vedat privat amb drets d'autor i amb llibertat d'empresa, que no de premsa.

Davant d'això, Kaosenlared.net reafirma, una vegada més, el seu compromís amb la llibertat d'expressió i amb la justícia social. Hem advocat sempre per la via pacífica davant d'un estat i un estament polític cada dia més violent, autoritari i antidemocràtic, i així continuarà sent. La nostra lluita és en la batalla de les idees i per la informació alternativa. No coneixem més armes que la paraula, els arguments raonats i el pensament crític. Som gent de pau.

Col·lectiu Kaosenlared