CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Per l’Ocupació en Serveis a bord Renfe i Logística! 2.000 llocs de treball en perill

Dimecres, 17 juny, 2020

img_20200617_095830_687.jpg

Des de l'anunci del Pla de desescalada i més concretament en els aspectes que es vinculen al transport ferroviari, solament estem escoltant, que en la volta a la “normalitat” es prendran una sèrie de mesures tendents a l'augment de l'ocupació als trens de fins al 100%. No obstant això, en aquesta desescalada ni el Ministeri de Transports ni Renfe, han comunicat cap acció que vagi encaminada al retorn de la prestació dels Serveis a bord i de la nostra volta al treball. En la seva normalitat, sembla que els nostres llocs de treball i les nostres famílies no compten.

Han passat gairebé tres mesos des d'aquell 14 de març, dia en què es va decretar l'estat d'alarma i ens vam veure immersos en un ERTE que pel que sembla volen prorrogar fins al 31 de gener, en el millor dels casos; data coincident amb la finalització de la pròrroga de l'actual contracte entre Ferrovial Serveis i l'operadora Renfe.

En l'actualitat, desconeixem els plans de negoci de Renfe Viatgers que encara no ha obert una licitació per a donar continuïtat a l'activitat que veníem exercint des de fa dècades i que permetria que gairebé 2.000 treballadors/as continuéssim prestant els nostres serveis i implementant seguretat i qualitat als serveis de Llarga Distància i AVE que han distingit el transport ferroviari espanyol de la resta.

Davant aquest silenci i la inseguretat que ens genera, les organitzacions sindicals amb representació en aquest sector (CCOO, CGT, SF-Intersindical, ÚS i Solidaritat Obrera), hem pres la decisió d'iniciar un procés obert de reivindicació encaminat a la defensa dels nostres llocs de treball, iniciant-se amb la convocatòria de concentracions en aquells punts de l'estat en els quals la nostra activitat s'està veient afectada d'una manera gravíssima. Volem i demandem una resposta que aclareixi el nostre present i doni sortida al nostre futur.

Per l'Ocupació en Serveis a bord Renfe i Logística!
2.000 llocs de treball en perill

img_20200617_095830_687.jpg

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció