CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Per què convoquem una vaga general pel 31 d’octubre?. Comunicat i acords de la CGT

Dissabte, 15 setembre, 2012

31 D'OCTUBRE 2012. VAGA GENERAL

PER QUÈ UNA VAGA GENERAL?

El 31 d'octubre de 2012, la Confederació General del Treball (CGT) juntament amb altres organitzacions, convoca Vaga General (VG) de 24 hores de durada en tot l'estat espanyol perquè el Govern, amb la seva política de retallades i reformes, ens està portant a una autèntica situació d'emergència social, perquè està aplicant una política econòmica, neoliberal i antisocial que està al servei dels mercats financers, els especuladors, al servei d'una Unió Europea (UE) governada per la banca alemanya, el Banc Central Europeu (BCE) i el Fons Monetari Internacional (FMI). En definitiva, una VG perquè volem un nou model social que no afavoreixi a una minoria de privilegiats (1%), no exploti a la majoria de la població (99%), un nou model social que es fonamenti en el repartiment, la llibertat i la justícia social.

Amb aquesta VG, com societat hem de trencar el cercle de desmotivació, resignació i desmobilització a la qual ens intenta conduir el sindicalisme institucional.

Per a la CGT, aquesta VG és una proposta des de la dignitat, que presenta i proposa a la societat, a tota la població, a totes les organitzacions perquè la facin seva, la utilitzem, la guanyem i comencem un nou camí de restauració de drets i llibertats.

La CGT convoca VG el 31 d'octubre, perquè aquestes polítiques han provocat que 6 milions de persones estiguin en atur, que el 52% de la joventut no tingui treball i hagi d'emigrar, que més de 700.000 persones hagin estat desallotjades del seu habitatge, que milions de persones estiguin en el llindar de la pobresa, que ens estiguin estafant a tota la població per a pagar la seva crisi.

La CGT convoca VG perquè el Govern està aplicant una política de retallades en despeses socials, en sanitat, en educació, en serveis públics per a privatitzar-los i desmantellar els serveis públics bàsics.

Una VG perquè amb les retallades, la pujada de l'IVA, pujada d'impostos, congelació de pensions, la pèrdua de salaris, reducció de prestacions a l'atur, eliminació de beques, la pèrdua d'ocupació, estan robant milers de milions d'euros a tot el poble i a les arques públiques per a pagar el deute il·legítim i els seus interessos, per a rescatar a la banca i les grans empreses.

Una VG perquè hi ha amnistia fiscal als defraudadores, hi ha privilegis fiscals a les grans fortunes. Una VG perquè la crisi la paguin qui l'han provocat, perquè es persegueixi a qui defrauden.

QUI ESTEM CONVOCATS A LA VAGA? QUIN TIPUS DE VAGA?

La VG del 31 d'Octubre és, en primer lloc, una Vaga Laboral, una Vaga dels i les treballadores per a parar les empreses, els transports, els serveis, les comunicacions, les administracions. És una Vaga per a confluir totes les lluites sectorials i exigir la restauració de tots els drets laborals que ens arravassat.

La VG és també una Vaga de Consum per a atacar al capitalisme en la seva essència i redefinir el model desarrollista que s'està carregant la vida en el planeta.

La VG és una Vaga Social per a exigir els drets, les llibertats, el canvi de model que beneficia a la majoria de la població, des d'una democràcia directa, participativa.

Per tant, tota la població estem cridats a no anar al treball, a no consumir, a formar part dels piquets informatius, a participar en les accions i mobilitzacions, a visibilitzar-se en el carrer amb tota la pluralitat de reivindicacions.

Totes i tots, treballadors, aturats, joves, estudiants, pensionistes, desnonats, exclosos, amb papers o sense papers... tota la població, totes les organitzacions socials, sindicals, estem cridats a la VG per a fer-la gran, per a aconseguir els objectius proposats i que el Govern i els poders atenguin al clam del carrer, al poble.

PER QUÈ LA VAGA GENERAL? PROPOSTES I ALTERNATIVES A LA CRISI

- Derogar tota la legislació i reformes aprovades contra els drets de la població (Reforma Laboral, Negociació Col·lectiva, Pensions, Reforma Constitucional, Estrangeria, exigència de les 35 peonades per a cobrar el subsidi, Projecte de Llei sobre l'avortament...)

- Protecció econòmica suficient als milions de persones aturades.

- Protecció davant els desnonaments. Moratòria fins a la sortida de la crisi i programa social d'accés a l'habitatge.

- Repartiment de l'ocupació, reducció de la jornada laboral, reducció de l'edat de jubilació, prohibició dels ERO, hores extres, treball a preu fet i beques que oculten llocs de treball.

- No a la privatització de la Sanitat, Educació, Transports, energia, aigua... Expropiació de les empreses que van ser públiques anteriorment i que presten serveis bàsics a la societat

- Garantia d'accés universal als serveis públics a les persones amb i sense papers.

- Repartiment del treball de cures. Desenvolupament de les ajudes a la Dependència.

- Reforma fiscal perquè paguin més qui més tenen i augment de la tributació de les empreses i grans fortunes. Persecució del frau fiscal.

- Banca Pública sota control social que permeti l'accés als recursos a les famílies.

- No pagar el deute ni els seus interessos. Auditoria del deute mitjançant un procés participatiu sota control ciutadà com pas previ a l'anul·lació de tot el deute il·legítim. Exigència de responsabilitats penals als causants de la crisi.

- Ús dels diners públics per a la satisfacció de les necessitats de les persones i no per a rescatar bancs. Exigim el tancament dels casinos financers, paradisos fiscals.

- Llibertat sense càrrecs per a totes les persones jutjades amb motiu de la seva militància sindical o social. No a la repressió i la seva criminalització.

- El seu model de democràcia no ens val. Apostem per un nou model de democràcia directa, participativa i des de baix.

- Rebutgem a la Unió Europea com institució impulsora de les polítiques neoliberals.

- Abandó d'una política econòmica encaminada al creixement il·limitat i substitució per una altra que s'inscrigui en els límits de recursos del nostre planeta.

- Afrontar decididament les crisis energètica, climàtica i de biodiversitat, claus per a la supervivència de milions de persones.

EL 31 OCTUBRE VAGA GENERAL, LABORAL, SOCIAL, DE CONSUM, CIUTADANA

Gabinet de Premsa Confederal de la CGT

14 de setembre de 2012


ACORDS DE LA PLENÀRIA CONFEDERAL EXTRAORDINÀRIA DEL 13 DE SETEMBRE DE 2012.

La Plenària del Comitè Confederal de la CGT ha acordat:

1. Convocar Vaga General de 24 hores en tot l'Estat Espanyol el pròxim 31 d'octubre de 2012.

2. Comunicar aquesta decisió a totes les organitzacions sindicals i socials perquè la facin seva i que puguem construir conjuntament tot el procés organitzatiu, d'accions i mobilitzacions que ens condueixin a aquesta data.

3. Comunicar a tota la societat, a tota la població, aquesta convocatòria de Vaga General perquè la integrin com una proposta pròpia, la interpretin com una oportunitat per a fer confluir totes les lluites laborals i socials i que puguin visibilitzar-se en el carrer.

4. Concebem aquesta Vaga General com un Vaga Laboral de 24 hores, una Vaga Social, una Vaga de Consum, un Vaga de Cures, en definitiva, una Vaga inclusiva de tota la població perquè totes i tots estem sofrint les reformes, les retallades, la pèrdua de drets i llibertats.

5. El Pla de Treball fins a aquesta data serà:

1. Manifestació estatal el 15 de setembre. Acte-mitíng i bloc crític.

2. Jornada de Lluita el 17 de setembre en suport de la Vaga del Sector Ferroviari i l'Ensenyament. Convocar accions en el màxim de ciutats.

3. Jornada de Lluita el 26 de setembre en suport de la Vaga General d'Euskadi. Jornada que organitzarem conjuntament amb l'anarcosindicalisme i el sindicalisme de classe i combatiu.

4. Durant tot el mes d'octubre, farem un ampli programa d'assemblees en totes les empreses, sindicats, federacions locals, rodes de premsa, reunions amb altres organitzacions, actes públics oberts a tota la població en, repartiment de propaganda, realització d'accions i mobilitzacions... que signifiquin la divulgació de la HG.

5. Des del SP Confederal s'editaran diferents materials didàctics, explicatius, cartells, adhesius, xapes, octavetes, models d'escrit per als comitès d'empresa, a altres organitzacions per a sol·licitar adhesions, tascons radiofònics, anuncis en periòdics...

Salut, molta militància i encert.

Jacinto Ceacero, Secretari General CGT

Tots a al Vaga General 31 0ctubre

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció