CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Per un 1r de Maig amb el reingrés dels acomiadats de SEAT

Diumenge, 20 abril, 2008

El procés de reingressos continua alternant aturades i petits passos. En els passats dies la Direcció de l'Empresa ha comunicat verbalment que en aquesta setmana es convocarà a revisió mèdica a la resta d'acomiadats/des, i 6 dels que van passar la revisió signaran es reincorporen avui a SEAT. Si això es compleix quedaran al voltant d'una dotzena d'acomiadats/des pendents de signar el contracte.


El Tribunal Suprem ens ha donat una nova alegria desestimant el recurs de l'Empresa contra la sentència de nul·litat d'acomiadament de 6 companys. Fins a la data sumen 15 els acomiadats que han vist confirmades en aquest tribunal la nul·litat de l'acomiadament. Queden encara pendents del recurs de SEAT 18 companys.

Queden dues setmanes escasses per a la celebració del 1r de Maig. És un dia amb una profunda càrrega simbòlica per a la classe treballadora, de recordatori de la trajectòria de lluites i sacrificis del moviment obrer, de balanç de la situació actual, de reafirmació d'objectius, reivindicacions i metes. A la SEAT aquest 1r de Maig podria ser el dia que celebrar el reingrés de tots els acomiadats/des i el final d'un conflicte que ha durat més de dos anys. Però per a això és necessari agilitar el lent ritme de reingressos.

Aquest any s'ha iniciat amb grans conflictes socials, els ensenyants contra les bases del projecte de Llei de l'educació, la lluita reeixida dels conductors de TMB pels dos dies setmanals de descans, la lluita de professors, becaris i estudiants contra l'orientació privatizadora de la Universitat en aplicació del Pla Bolonya, etc. Per altra banda la crisi econòmica internacional desencadenada pel capital financer se suma a la punxada de l'especulació immobiliària a Espanya i amenaça de nou a les condicions de vida i treball de la classe treballadora.

Per a donar una resposta de lluita i de solidaritat l'Assemblea d'acomiadats/des convoca juntament amb un gran nombre d'organitzacions i col·lectius una manifestació a Barcelona el 1r de Maig a la tarda, a les 17:30 hores a Pl. Universitat.

Per un 1r de Maig alternatiu i anticapitalista!

Barcelona, 17 d'Abril de 2008.

Assemblea d'acomiadats/des de SEAT