CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Per un avortament lliure, públic i gratuït. Les dones decideixen! Fora l’avortament del codi penal

Dissabte, 2 agost, 2014

En aquest context de crisi del sistema, cada vegada més retrògrad en el plànol econòmic, laboral, social, polític i jurídic, davant l'estafa que vivim, les dones sofrim dia a dia les conseqüències de l'atac brutal per part del capitalisme financer i patriarcal: bretxa salarial, baixos salaris, contractes a temps parcial i precaris, retallades en dependència i serveis socials, major percentatge d'exclusió social i pobresa, economia submergida, doble jornada laboral, violència masclista, reducció de serveis en la salut reproductiva, avortaments blancs o involuntaris com a conseqüència de la falta de salut laboral.

Al sistema li dóna igual les persones malaltes ja que s'encarrega de no cuidar-les, mostrant el seu veritable rostre de menyspreu per la vida, essencialment de les persones i col·lectius més desfavorits.

Aquesta pèrdua i reculada en les conquestes laborals i socials dóna motiu a que tant el govern com la Conferència episcopal i l'Església catòlica intentin imposar amb més força EL SEU model de dona perfecta en EL SEU model de família perfecta: una dona merament reproductora, casada, heterosexual, submissa i obedient al seu marit i que no té capacitat per a pensar per si mateixa. Per tant, una volta enrere en totes les conquestes per les quals tant hem lluitat.

Aquest model es materialitza, avui dia, amb l'avantprojecte de reforma de la Llei de l'avortament que el govern ens vol imposar a les dones, amb amenaces, ficant-nos la por, criminalitzant la nostra lluita per l'emancipació, exercitant l'abús de poder, l'autoritarisme i la violència d'estat.

Des de CGT, lluitem per la despenalització de l'avortament i defensem el dret de les persones a decidir lliurement sobre la seva sexualitat, sobre el seu model de família i en general, sobre la seva vida. El dret de les dones a decidir sobre el seu cos i sobre la seva maternitat no ha de recaure en ningú més que en elles mateixes.

PERQUÈ EL MEU COS ÉS MEU I JO DECIDEIXO. NO ENS CANSAREM DE REPETIR: Despenalització total de l'avortament en tot l'Estat: sense terminis ni supòsits; per a totes, menors, migrants...; Lliure capacitat de decisió de les dones en la gestió del seu cos: ni gabinets psicològics ni sobres informatius ni dies de reflexió. Impulsar els recursos públics i de qualitat, en igualtat de condicions en totes les Comunitats Autònomes. Creació de centres públics de planificació familiar, amb formació per a joves i anticoncepció gratuïta. Inclusió en els currículums escolars de matèries que tractin la raiz de la violència masclista directa, la igualtat i de les relacions afectives i sexuals.

JA N'HI HA PROU DE CRIMINALITZAR LES NOSTRES PROTESTES. PROTESTEM PERQUÈ TENIM DRET. NO SOM CRIMINALS

PROU D'UTILITZAR LA MORAL I LA RELIGIÓ PER A JUSTIFICAR EL DOMINI PATRIARCAL

SÍ A L'AVORTAMENT. NO ALS AVORTAMENTS INVOLUNTARIS PER CONDICIONS LABORALS PENOSES I TÒXIQUES

REBUTGEM UNA DIVISIÓ SEXUAL DEL TREBALL

DENUNCIEM LA HIPOCRESIA DE QUI DEFENSEN EL DRET A LA VIDA DEL “NO NASCUT” I MIREN CAP A UN ALTRE COSTAT PER A NO CUIDAR LA VIDA DE LES PERSONES NASCUDES

NO TENIM POR. SEGUIREM EN LA LLUITA

Secretariat Permanent Comitè Confederal CGT

>>> Díptics i cartells al web http://www.cgt.org.es/por-un-aborto-libre-publico-y-gratuito-%C2%A1yo-decido-fuera-el-aborto-del-codigo-penal

>>> Díptic en pdf http://www.cgt.org.es/sites/default/files/Diptico%20Aborto%20catala_0.pdf