CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Per una acollida amb plens drets i sense Llei d’Estrangeria

Dimarts, 14 febrer, 2017

ACOLLIDA AMB PLENS DRETS I SENSE LLEI D'ESTRANGERIA

Les persones i organitzacions que subscrivim aquest escrit fem nostre el clam popular per l'acolliment en condicions dignes i iguals de totes les persones que impulsades per la guerra, la persecució política, policial, religiosa, sexual, causa mediambiental o de qualsevol altre tipus o la pobresa i falta de perspectives d'una vida digna, vulguin assentar-se en aquestes terres. És per això que hem decidit treballar unitàriament dins de la campanya Casa Nostra-Casa Vostra defensant els següents plantejaments:

Considerem que les persones immigrades, els refugiats que ja viuen aquí, i els refugiats que acaben d'arribar han de tenir un perfil propi en aquesta campanya. No som un sector més de la població que reclama acollir. Som el subjecte a ser acollit i que realment no ho ha estat.

La nostra experiència és clara. Sense papers ens neguen els nostres drets, ens impedeixen sobreviure penalitzant la venda ambulant, ens exploten laboralment treballant sense contracte en el camp o la llar familiar. Se'ns assetja policialment, se'ns empresona sense delicte algun, se'ns deporta sense possibilitat de defensa. Est ha estat la realitat que hem trobat a la vostra suposada casa d'acolliment. Una realitat marcada per una llei d'estrangeria, un apartheid polític discriminatori i racista.

Amb aquest sistema jurídic és impossible un acolliment igualitari. No pot haver-hi acolliment digne sense papers per tots i totes, sense dret al treball, sense accés a l'habitatge, sense sanitat i educació pública, universal i gratuïta, sense dret al vot, sense accés a la nacionalitat. No haurà acollida amb CIE's ni deportacions.

Per això Casa Nostra-Casa Vostra no pot quedar-se en una simple demostració de l'enorme voluntat popular d'Acollir. El respecte a aquesta voluntat reclama un canvi radical de tot això. Exigeix la denúncia de les actuals lleis d'asil i immigració i les seves limitacions. Exigeix la més absoluta solidaritat amb les persones que volen venir i amb les quals ja estan aquí. Exigeix que els governs i institucions, responsables en gran manera de l'aplicació de les normes legals que impedeixen l'acolliment digne, no siguin els qui s'apuntin les medalles de la lluita popular.

Sota aquestes premisses participarem en els actes de la campanya.

Vam acudir a les portes del concert de l'11 de febrer amb les nostres reivindicacions, pancartes i comunicats. Vam conèixer amb satisfacció que el concert es va fer ressò d'aquestes reivindicacions i va assenyalar clarament la responsabilitat política de les administracions i la fal·làcia de l'argument de la falta de competències.

Amb el mateix caràcter formarem una columna unitària de les organitzacions de migrants refugiats en la manifestació del 18 de febrer de la campanya Casa Nostra Casa Vostra; columna a la qual convidem a sumar-vos a tots i totes.

Cornella Sense Fronteres, Espai de l'Immigrant, Papers i drets per tots i totes, Sindicat Popular de Venedors Ambulants de Barcelona, Sindicat de treballadors de la llar i la cura Sindillar/Sindihogar, Tras de la Manta, UCFR

casa_nostra.png