CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Persecució sindical a Mútua de Terrassa

Dimecres, 10 febrer, 2010

El judici en demanda de tutel·la sindical, presentat per Nuria Martí Sato, membre de la secció sindical de CGT, es celebrarà aquest dimecres 10 de febrer a les 12'15 hores al jutjat nº 2 de Terrassa.


Des de la Secció Sindical de CGT de l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa volem denunciar que l'empresa respon a la nostra defensa dels drets dels treballadors i de la qualitat del servei amb mesures que vulneren la llibertat sindical.

Des de la seva incorporació al Comitè d'Empresa, ara fa un any, els delegats de CGT hem estat molt actius, denunciant en tot moment aquelles situacions lesives pels drets dels treballadors

Hem fet arribar a la direcció escrits de queixa per les càrregues de treball a de diferents serveis (plantes, urgències, UCI-SEMI i farmàcia). Aquestes queixes s'han fet arribar de forma reiterada a RRHH, Direcció d'Infermeria i Supervisió dels serveis implicats.

La nostra actuació s'orienta a defensar els professionals i alhora la qualitat dels serveis sanitaris. El nostre personal està treballant per sobre de les seves possibilitats. No es pot fer més. No s'hi arriba. Fem propostes i plantegem alternatives, però la resposta de l'empresa és reclamar mesures amb cost zero, és a dir, caure novament amb més pressió sobre els treballadors. Tanmateix, l'empresa presenta beneficis, directes o indirectes, de dos milions d'euros nets, tal com va publicar el Diari de Terrassa. Això mentre existeix un dèficit de professionals de la salut i encara tenim un conveni sense tancar per manca de recursos.

Des de la CGT hem afrontat els problemes laborals que se'ns han anat plantejant, com correspon a la nostra responsabilitat. La resposta de l'empresa ha estat intentar aïllar els nostres companys canviant-los el lloc de treball sense avís previ, sense que els afectats ho haguessin sol·licitat i sense tenir en compte la formació, l'experiència, l'antiguitat o els anys en serveis nocturns.

Des del comitè d'empresa s'ha interposat una demanda judicial per la imposició dels nous horaris, de la qual estem esperant resolució. També s'ha interposat una demanda per incompliment de conveni.

Hi han hagut també represàlies a companys d'altres sindicats que els han portat a presentar també, les seves respectives demandes, encara sense data de judici.

El judici en demanda de tutel·la sindical, presentat per Núria Martí Sato, membre de la secció sindical de CGT, es celebrarà aquest dimecres 10 de febrer a les 12'15 hores al jutjat nº 2 de Terrassa.

Secció Sindical de CGT de l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa