CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

PERSEVERANÇA PELS DOS DIES

Dimarts, 11 març, 2008
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Després de cinc dies de vaga i mobilitzacions, els conductors i conductores hem decidit en Assemblea, divendres passat 7 de març, mantindre les aturades dels dijous acordats el 12 de febrer.
Durant aquesta setmana, hem estat en les cotxeres, manifestant-nos en el carrer, sortint en els mitjans de comunicació, veient actes solidaris a favor nostre en diferents barris de Barcelona, recaptant diners per als sancionats i tractant asseure'ns a negociar amb la Direcció de TMB.
El sentiment generalitzat després d'aquests cinc dies i de les mobilitzacions anteriors és molt senzill d'expressar. Tots i totes, els més convençuts i els menys convençuts, pensem que “ARA NO ENS PODEM PARAR. QUELCOM HAN DE MILLORAR ELS NOSTRES DESCANSOS”.

D'aquesta manera, i a pesar de les traves que els de sempre, ara ajudats pels seus secretaris generals, han posat des del principi, no han pogut trencar la unitat creada entre els conductors i conductores, siguin del sindicat que siguin o no estiguin en cap sindicat.

Durant aquesta setmana, el Comitè de Descansos ha citat a la Direcció de TMB a reunir-se, primer, el dijous en el Col·legi de Periodistes i, segon, dissabte passat, en les pròpies oficines de TMB. En cap cas han aparegut i només ens han fet saber a través dels mitjans de comunicació que només volen assentar-se a negociar si desconvoquem la vaga i acceptem la proposta del Departament de Treball, que els conductors/es ja vam rebutjar el passat 12 de febrer. Sembla que encara no han entès que ni volem un acord que sigui sense garanties (com els propis sindicalistes de CCOO i UGT reconeixien en els seus escrits), ni acaben de captar que la voluntat de la majoria de conductors/es és més important i més fort que l'opinió d'uns quants sindicalistes.

Per tots aquests motius, el conflicte segueix obert i té les seves conseqüències:

- Per a la Direcció de l'empresa, que ha d'estar retirant serveis diàriament per falta de personal, ja que aquesta situació està generant molta tensió i nerviosisme i, per tant, hi ha molts conductors/es que no estan en condicions de treballar.

- Per als conductors/es, que hem de veure com s'han obert nous expedients i com se'ns posa a les forces de l'orde en contra nostre per la irresponsabilitat de la Direcció al negar-nos el llistat de serveis mínims.
Durant aquesta setmana esperem que, tal com va avançar el Departament de Treball, s'obligui a totes les parts a asseure's a negociar abans del dijous per a donar una sortida a aquesta situació. Ja diem obertament que, per nosaltres no serà i que estem disposats a asseure'ns amb qui sigui, però que seran els conductors/es en Assemblea els que tindran l'última paraula. També recordem que en l'última Assemblea vam decidir que en la pròxima reunió anirem amb assessors que seran conductors afiliats a CCOO i UGT per a mostrar que nosaltres no ens guiem per sigles sindicals, sinó pel treball que realitzem.

[([*Finalment, vos volem anunciar que demà dimarts, 11 de març, a les 17h es reunirà el Comitè de descansos en el menjador d'Horta. Igual que altres vegades, tots els conductors/es esteu invitats/des a assistir.*])]

Als poquíssims conductors/es que encara no ho tenen clar i continuen passant de la majoria:

La sol·licitud dels 2 dies de descans setmanal és una reivindicació col·lectiva i només es pot guanyar per a tots i totes si tots i totes participem de la mobilització. Ja sabem que sempre hi haurà gent com el sabater que té uns interessos particulars i milionaris per a estar al costat de l'empresa, però la resta del col·lectiu de conductors/es o l'aconseguim junts o no tindrem una millor situació de descansos.


Serveis Mínims decretats pel Departament de Treball per al dijous:
- De 6.30 a 9.30: 50% del servei
- De 17.00 a 20.00: 50% del servei
- Busos de barri: 1 cotxe per línia en la franja d'hores punta
- LÍNIES PERIFÈRIQUES: 9, 11, 13, 21, 24, 63, 65, 92, 95, 109, 157 i 193: 25% del servei durant les hores no cobertes en la franja d'hores punta.


Comitè de descansos|Comitè de descansos

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció