CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Petició de solidaritat amb tripulants i treballadors dels vaixells d’Iscomar

Dijous, 29 octubre, 2009

L'objecte del present comunicat és fer-vos arribar informació sobre el conflicte existent en el Grup d'Empreses CONTENEMAR / ISCOMAR, les quals estan principalment dedicades a les diferents branques del transport marítim; navilieres, consignatàries, estibadores, i sol·licitar solidaritat econòmica per als companys en lluita.

Els Grups d'Empresa, que pertanyen a la Família Seguí Soloaga, estan en un procés de desmantellament, en una operació que sens dubte pretén "netejar" els seus negocis, treient-se de damunt als seus treballadors sense ni tan sols abonar-los els deutes salarials que en alguns casos superen els sis mesos.

Acomiadaments, ERO, coaccions, enganys, impagaments i amenaces, formen un rosari d'actuacions que els responsables d'aquestes empreses estan portant a terme cap als més de 1500 treballadors que presten servei en tot el territori espanyol, tant en terra com en els bucs. Tot això amb el silenci còmplice de les Administracions, i l'estat catatònic dels sindicats majoritaris que semblen desapareguts.

Des de la CGT estem donant suport a una part dels treballadores que han dipositat la confiança en nosaltres i els estem donant assessorament legal i sindical des de l'inici del conflicte (juliol de 2009) i fins i tot d'abans en situacions que ja feien presagiar l'actual estat de coses. La nostra activitat es desenvolupa especialment a Barcelona, València i Madrid, en les primeres ciutats els implicats són tres bucs en un port i d'un en l'altre, les tripulacions dels quals es troben sense cobrar i abandonades pels seus empresaris, des de diferents dates. En el cas de València, el MERCEDES DEL MAR, duu en vaga des del passat 27 de juliol, i sense cobrar des de dates anteriors, i encara resisteixen a bord, contra vent i marea, una dotzena de tripulants, que davant la falta de subministraments, han sofert falta de qualsevol servei a bord (llum, aigua, serveis, etc) durant dos dies, i que actualment encara que estan portant a terme restriccions de llum per a estalviar combustible, tot just tenen per a tres dies.

Perquè aconsegueixin resistir necessiten de la nostra solidaritat, que els permeti aguantar la seva lluita a bord. Aigua, llum i queviures són fonamentals. Amb l'objectiu de cobrir aquestes necessitats bàsiques i altres que vagin sorgint, i atès que el conflicte afecta a diverses localitats, s'ha habilitat un compte corrent des de la Federació de Transports i Comunicacions de la CGT on es puguin recollir les aportacions de tota la confederació. La CC està oberta en la Caixa i el seu número és: 2100-2460-89-0200073258, i us demanem que com concepte especifiqueu SOLIDARITAT CONTENEMAR, i l'ens o la persona emissora, a fi de que si fos possible recuperar els imports gastats o part d'ells es realitzés la devolució proporcional de l'aportat, tret que expresseu el contrari en aquest cas quedaria com fons de solidaritat de la FETYC per a futures ocasions.

Per a obtenir abundant informació del conflicte podeu accedir a la pàgina web de la FETYC, a l'enllaç http://www.fetyc.cgt.es/-Mar-y-Puertos-

Seguirem informant.

CGT Sector Mar