CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Petició de solidaritat des de la FESIM-CGT amb els treballadors de SEAT, IMESAPI i FICOSA

Diumenge, 17 febrer, 2013

Des de la FESIM-CGT us fem arribar una crida de suport mutu davant els preocupants fets que s'han donat gairebé simultàniament en el metall d'empreses de Catalunya. També hem tingut recentment un greu problema d'acomiadaments a Algesires (Cepsa de San Roque), però l'acció directa allí, ha significat que els empresaris haguessin de solucionar el problema amb la reincorporació dels afectats.

De manera breu resumim els tres casos que estem vivint a Catalunya:

- FICOSA ELECTRONICS (antiga Sony): l'empresa ha aplicat un ERO d'extinció pel qual la secció sindical de CGT i la llista electoral ha estat delmada de manera deliberada. Experiències anteriors (Nissan, Seat…) ens demostren que finalment qui denuncien poden aconseguir un acomiadament nul. Però mentrestant, l'objectiu de l'empresa d'atemorir a la plantilla fa més difícil que la gent s'aproximi a la CGT. Aquesta és una acció deliberada de la Direcció de FICOSA que no pot quedar sense resposta.

- IMESAPI: empresa del grup ACS (Florentino Pérez), concessionària de manteniment de l'enllumenat públic de Barcelona (i centenars de contractes per tota Espanya), va iniciar un ERO d'àmbit estatal, al que només es van oposar els companys a Barcelona i Granollers (comitès amb representació majoritària de CGT). L'empresa ha arribat a seguir, amb detectius, als nostres afiliats i delegats per a intentar imputar-los sabotatges i avaries. Tenim quatre acomiadats a Barcelona, delegats i afiliats de CGT, que estan disposats a lluitar conseqüentment per la seva readmissió. La vaga indefinida convocada pel comitè va ser desconvocada després d'una assemblea manipulada i amb xantatge per part de CCOO i l'empresa. En les últimes dates hem conegut l'acomiadament d'altres quatre treballadors de la delegació de Granollers.

- SEAT: en una empresa on els ritmes de treball i les condicions laborals estan afectant la salut dels treballadors, hem tingut un acomiadament, Juanma Samedy, carregat de discriminació sindical i racial per la seva doble condició d'afiliat a la CGT i haitià d'origen. Aquestes dues condicions, li han dut a denunciar sempre els abusos en la càrregues de treball, exigir millores en el seu lloc i això en la cadena, del famós Audi Q3, no és del grat dels caps que han acusat injustament a Juanma per a justificar un acomiadament canallesc.

Pot ser una coincidència en el temps, però aquestes tres agressions a la CGT no poden quedar sense una resposta unida i ferma de l'organització. Per això, reunits els ens afectats, Sindicats de metall de les tres localitats, Federació del Metall i Comitè Confederal de Catalunya, hem plantejat una sèrie d'accions coordinades i enllaçades amb la campanya que la FESIM-CGT vam acordar en la passada Conferència Sindical a Saragossa fins al Saló de l'Auto de Barcelona (del 9 al 19 de maig).

Us informem de les accions que estem convocant per a iniciar la resposta per cada cas:

SEAT: 19 de febrer, de 11 a 13 hores, concentració davant el concessionari de la VW de la Rambla Catalunya 26 de Barcelona. Contra l'acomiadament de Juanma Samedy, contra els acomiadaments de 400 treballadors d'ETT, per uns ritmes de treball humans i la contractació de més persones a SEAT.

FICOSA: 26 de febrer, de 11 a 13 hores, concentració davant la Unió Patronal Metalúrgica, (C/ Anselm Clavé 2 de Barcelona), de la qual és president el principal accionista de FICOSA. Contra l'agressió a la CGT a FICOSA, pel manteniment de l'ocupació i la creació de nous llocs de treball per a complir amb 900 ocupacions que contemplaven els acords de SONY. A més en protesta per la demora en la negociació dels Convenis provincials del Metall i Comerç del Metall de Barcelona.

IMESAPI: 4 de març, de 17 a 19 hores, concentració davant l'Ajuntament de Barcelona (plaça de Sant Jaume), col·laborador necessari en la vulneració del dret de vaga, pel que tenim presentades accions judicials, i instigador de les mesures repressives (declaració d'estat d'emergència a Barcelona durant la vaga) que han donat lloc a l'acomiadament dels nostres companys.

A tots els sindicats de Catalunya demanem una participació en tots aquests actes, com el metall cridem a participar en aquells que es convoquen en altres empreses, sectors i territoris,

A més, demanem a tots els ens de la CGT el recolzament en dos àmbits:

1- En les xarxes socials, fent divulgació d'aquestes lluites i accions.

2- Participant en les accions que convoquem per a cada empresa tant en aquestes tres primeres de 19, 26 de febrer i 4 de març, com en les posteriors com en l'acció directa que pugueu coordinar en el vostre territori tant per a SEAT-Grup VW com per a les de IMESAPI que té contractes en tot el territori peninsular.

Qualsevol concessionari de VW, Audi, Skoda o SEAT és un punt on poder demostrar el nostre rebuig a les agressions contra la CGT. De manera periòdica plantejarem que organitzeu aquestes accions davant els diferents concessionaris que existeixin en la zona.

La relació d'ajuntaments on IMESAPI té una contractació és coneguda millor per cada territori. Plantegem que en les empreses on tenim presència (Jérez recentment ha tingut una lluita contra acomiadaments) i on sapigueu tant en metall com en altres sectors que existeix una delegació de IMESAPI organitzeu igualment accions.

Quant a FICOSA, el seu àmbit es redueix a Catalunya i alguna cosa en la província de Sòria pel que des de la FEMEC i la Confederació Catalana treballarem aquest territori i hem demanat als companys de Castella o Aragó que coordinin possibles accions en aquesta província.

En els pròxims dies enviarem adhesius i material d'algun dels casos.

Una abraçada fraternal i llibertària.

Secretariat Permanent de la Federació de Sindicats de la Indústria Metal·lúrica de la CGT

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció