CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Piaggio trenca l’acord amb els treballadors i començarà a traslladar la producció de Derbi a Itàlia aquest gener

Divendres, 11 novembre, 2011

La multinacional Piaggio, propietària de Derbi, ha anunciat als seus treballadors de la planta de Martorelles que al gener començarà a traslladar la producció de
motos a Itàlia sense que hagi trobat encara una alternativa industrial per garantir l'activitat i els llocs de treball.

El comitè d'empresa de Derbi ha denunciat aquest dilluns que Piaggio trenca amb aquesta decisió l'acord al qual va arribar amb els representants dels treballadors el mes de juliol passat, pel que es comprometia a mantenir durant un any l'activitat de la planta de Martorelles fins a trobar un inversor que es quedés amb ella.

El president del comitè d'empresa, Diego Moriñas, ha assenyalat que Piaggio ha explicat els seus plans de traslladar la producció d'alguns models de motocicletes a l'hora que "no ha determinat si ha trobat un nou inversor o si segueix amb la intenció que havia apuntat de convertir la fàbrica en una planta de components per proveir el propi grup".

"Ens temem que no s'està fent absolutament res per buscar una alternativa a la planta de Martorelles. Amb la decisió que ens han comunicat avui ens estan mostrant el camí cap a on volen anar: a tancar la fàbrica de Catalunya", ha assegurat Moriñas.

Davant aquesta situació, el comitè d'empresa buscarà la mediació d'Inspecció de Treball a l'hora que està preparant una petició de vaga.

De moment, els sindicats que integren el comitè són partidaris d'esperar abans de mobilitzar-se a conèixer com es desenvolupa el contacte que el director general d'Indústria, Joan Sureda, mantindrà aquesta setmana amb els responsables de Piaggio a Milà (Itàlia).

El comitè denuncia que el pla industrial que ha presentat fins ara el grup italià per a Martorelles "no garanteix càrrega de treball suficient per a tota la plantilla, ni planteja cap opció de continuïtat de l'activitat i dels llocs de treball", segons un comunicat.

Els sindicats consideren "una provocació" l'anunci de Piaggio ja que, segons el seu parer, vulnera els acords signats tant al juliol del 2011 com al desembre del 2009, quan la multinacional es va comprometre a continuar fabricant a Catalunya precisament alguns dels models que ara es volen portar a la planta d'Scorzé (Itàlia).

El comitè ha emplaçat la Generalitat a intervenir i intercedir davant la multinacional per impedir que tanqui la fàbrica catalana.

Els treballadors insisteixen en què Derbi és una "empresa competitiva, amb futur i que té beneficis", a més de tractar-se d'una marca històrica i emblemàtica a Catalunya, amb 90 anys de vida.

El mes d'octubre passat, la direcció i el comitè de Derbi van acordar aplicar un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal que afecta tota la plantilla de Martorelles per fer front a la delicada situació de la companyia fins a trobar un inversor que es quedi amb la planta.

L'ERO temporal afectarà un màxim de 25-30 dies els 164 treballadors de la fàbrica.

* Notícia extreta de El9Nou.cat

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció