CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Pirelli anuncia que farà una nova fàbrica a Manresa

Diumenge, 14 gener, 2007

El Punt 14/01/2007 -
EFE.. Manresa..-
El comitè d'empresa de Pirelli està «a l'expectativa» arran de l'anunci realitzat per la multinacional italiana, establerta a Manresa, de construir una nova fàbrica que substituiria l'actual i que produiria, a partir del 2010, pneumàtics de gamma alta.

El comitè, que ha acollit l'anunci de Pirelli amb «sorpresa» i amb «cautelar satisfacció», encara desconeix la ubicació de la nova fàbrica, encara que segons el president del comitè d'empresa, Jaume Vila, tot indica que se situarà a la comarca del Bages i, preferentment, a Manresa.

Els portaveus dels quatre sindicats que conformen el comitè (CCOO, UGT, USOC i CGT) van comunicar la seva «cautelar satisfacció» per l'anunci de la direcció i afirmen que una nova fàbrica, «amb maquinària nova» i, a més, amb el projecte de realitzar a partir de l'any 2010 una producció de pneumàtic de gamma mitjana-alta, «és una bona notícia i obre un futur esperançador a la plantilla». El president del comitè va dir que se'ls ha informat que la nova planta tindrà menys treballadors que l'actual, que en té més de mil, i es va mostrar esperançat que aquesta reducció es faci per la via menys traumàtica possible, és a dir, per via de prejubilacions.