CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Pirelli presenta un ERO per als 491 treballadors de la planta de Manresa

Dimecres, 17 juny, 2009
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

16/06/09 EL PUNT - Manresa - EVA GARCIA PAGÁN

La multinacional italiana Pirelli, fabricant de pneumàtics, va presentar ahir un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afecta la totalitat dels treballadors que encara queden a la fàbrica de Manresa, 491 persones. Fa un any, ja havia presentat un ERO per a 260 treballadors més. D'aquests 491, 130 podran reincorporar-se a diferents projectes de la companyia, entre aquests, el de la creació d'un centre logístic per a la distribució de pneumàtics a la península ibèrica (a principis del 2010), el desenvolupament industrial de plaques fotovoltaiques i el reciclatge de pneumàtics. Encara que aquestes dues últimes activitats estan pendents de concretar.


La multinacional va presentar l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) ahir davant les autoritats laborals de Catalunya i suposa l'extinció de la totalitat de contractes de la fàbrica de Manresa, uns 491 treballadors. D'aquests, poc més d'una quarta part seran contractats de nou per la companyia o per les noves societats que creï. En un comunicat oficial, Pirelli explicava que «prop de 130 [treballadors] podran continuar treballant a la zona de Manresa, especialment gràcies als projectes alternatius que van des del centre logístic fins al sector mediambiental i de les energies renovables».

De fet, Pirelli va presentar, com a alternativa al tancament de la fàbrica, el manteniment de tres activitats diferents, que seran molt menys intensives en mà d'obra: un centre logístic per a la distribució de pneumàtics a la península Ibèrica (activitat que començarà a principis del 2010), un centre d'investigació i desenvolupament que permeti iniciar els estudis de viabilitat del desenvolupament industrial de plaques fotovoltaiques d'alta concentració i el reciclatge de pneumàtics, que es faria amb altres socis.

Des del mes de febrer, 170 treballadors han marxat de Manresa amb baixes incentivades i fa un any Pirelli ja va presentar un primer expedient per a 260 empleats.

Noticia extreta de EL PUNT

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció