CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Pirelli presenta un ERO per als 491 treballadors de la planta de Manresa

Dimecres, 17 juny, 2009

16/06/09 EL PUNT - Manresa - EVA GARCIA PAGÁN

La multinacional italiana Pirelli, fabricant de pneumàtics, va presentar ahir un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afecta la totalitat dels treballadors que encara queden a la fàbrica de Manresa, 491 persones. Fa un any, ja havia presentat un ERO per a 260 treballadors més. D'aquests 491, 130 podran reincorporar-se a diferents projectes de la companyia, entre aquests, el de la creació d'un centre logístic per a la distribució de pneumàtics a la península ibèrica (a principis del 2010), el desenvolupament industrial de plaques fotovoltaiques i el reciclatge de pneumàtics. Encara que aquestes dues últimes activitats estan pendents de concretar.


La multinacional va presentar l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) ahir davant les autoritats laborals de Catalunya i suposa l'extinció de la totalitat de contractes de la fàbrica de Manresa, uns 491 treballadors. D'aquests, poc més d'una quarta part seran contractats de nou per la companyia o per les noves societats que creï. En un comunicat oficial, Pirelli explicava que «prop de 130 [treballadors] podran continuar treballant a la zona de Manresa, especialment gràcies als projectes alternatius que van des del centre logístic fins al sector mediambiental i de les energies renovables».

De fet, Pirelli va presentar, com a alternativa al tancament de la fàbrica, el manteniment de tres activitats diferents, que seran molt menys intensives en mà d'obra: un centre logístic per a la distribució de pneumàtics a la península Ibèrica (activitat que començarà a principis del 2010), un centre d'investigació i desenvolupament que permeti iniciar els estudis de viabilitat del desenvolupament industrial de plaques fotovoltaiques d'alta concentració i el reciclatge de pneumàtics, que es faria amb altres socis.

Des del mes de febrer, 170 treballadors han marxat de Manresa amb baixes incentivades i fa un any Pirelli ja va presentar un primer expedient per a 260 empleats.

Noticia extreta de EL PUNT

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció