CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Pla de productivitat a Nissan: l’empresa finalment s’ha sortit amb la seva

Dimarts, 11 gener, 2011

Durant els mesos de novembre i desembre, la Direcció de NISSAN, va presentar unes propostes xantatgistes contra els treballadors per a la suposada adjudicació d'un nou vehicle per a la factoria de la Zona Franca de Barcelona. En aquella ocasió la totalitat del Comitè d'Empresa vam mantenir un no rotund, a la imposició d'un tipus de mesures que perjudicaven greument al conjunt dels treballadors.

Durant el període nadalenc, els sindicats signants del FRACASSAT PLA INDUSTRIAL, semblen haver replantejat la seva posició i han decidit entrar a negociar aquest tipus de mesures. El resultat d'aquestes noves negociacions ha estat un acord al que s'ha arribat, sembla ser que amb els tres sindicats signants del Pla Industrial, amb la diferència que UGT i SIGEN-USOC, han decidit plantejar un referèndum per a l'acceptació d'aquestes condicions de forma immediata, i el sindicat restant CCOO, pretenia arribar a aquest tipus d'acords una vegada concloses les pròximes eleccions sindicals del 24 de febrer.

Tant UGT com SIGEN-USOC, han decidit plantejar un referèndum, per a vincular la seva decisió a la signatura d'aquest acord. Des de la CGT tenim clar, que aquest tipus de condicions no han de ser acordades per als treballadors, no solament per la pèrdua de drets que suposen, si no per l'acceptació i imposició d'unes condicions de negociació basada en el xantatge i la mentida.

L'acceptació d'aquestes mesures no només és la perduda de poder adquisitiu, l'increment de la flexibilitat, o de les jornades de treball, va més enllà. Aquest acord accepta una IMPOSICIÓ EMPRESARIAL amb el beneplàcit d'alguns sindicats, que ve a culminar el fracassat pla industrial, que solament va servir per a aconseguir uns acomiadaments sense garantir cap futur industrial.

Des de la CGT entenem que si aquesta fàbrica, és prou “bona” per a produir com estem fent en l'actualitat, a ritme record, els productes que tenim consolidats, som també els adequats perquè se'ns adjudiquin nous models. NO HEM D'ACCEPTAR XANTATGES. El referèndum, plantejat per SIGEN-USOC i UGT, serveix perquè aquests dos sindicats ratifiquin aquests acords. La postura de CCOO, que ha volgut traslladar aquests acords per a després de les eleccions sindicals, ens sembla repugnant i hipòcrita. CCOO ha estat el primer a voler negociar aquestes condicions amb les administracions, però sempre una vegada conclòs el període electoral.

Des de la CGT tenim clar que aquest tipus d'acords no seran acceptats per aquest sindicat.

Secció Sindical CGT Nissan

http://cgtnissan.blogspot.com/

>>> Nota del web: El pla de mesures de millora de la competitivitat perquè la direcció de la multinacional japonesa reconsideri la decisió d'excloure la planta de la Zona Franca de Barcelona del procés d'adjudicació per produir la nova camioneta lleugera tipus pickup, inclou la contenció salarial entre els anys 2012 i 2014, un augment de la productivitat del 6%, un increment del temps de treball efectiu a partir de l'abril d'aquest any i l'establiment de 15 dissabtes productius.